Két gyermekért futnak

2018. szeptember 13., címkék: zsámbék, templomfutás

Egy töki család számára ajánlják fel a tizedik, jubileumi zsámbéki templomfutás nevezési díjaiból befolyó összeget. Az elsős és másodikos gyermekét egyedül nevelő édesanya háza életveszélyessé vált, tetőcserére lenne szükség – írja a Parókia portál.

Futni a cél felé

2016. szeptember 05., címkék: zsámbék, interjú, templomfutás

Sokszor rácáfolt már arra, amit az orvosok megjósoltak neki, például elkezdett járni és érzéseit is kifejezi már. A nyolc és fél éves Szabó Ádám az egyik legvidámabb kisfiú, pedig ritka csontbetegségben szenved és súlyosan-halmozottan értelmi fogyatékos.

Lelkészbeiktatás Zsámbékon

2011. október 14., címkék: zsámbék, beiktatás

A zsámbéki református anyaegyházközség első lelkipásztorát iktatta be október 9-én Sipos Bulcsu Kadosa esperes. Az 1947-ben alapított gyülekezet az elmúlt évtizedekben leány-, társ- és missziói egyházközségként egyaránt működött. A most beiktatott lelkipásztor, Matyó Lajos 2003 óta missziói lelkészként szolgált Zsámbékon.

Templomfutás harmadszor Zsámbékon

2011. szeptember 01., címkék: alternatív egyházi alkalmak, zsámbék, Gyülekezeti hírek

Szeptember 10-én, szombaton jótékony célú futóversenyt rendeznek a zsámbéki Öregtemplomnál. 9.30 órától rajtolnak a futóversenyek, lesz gyerekfutás, családi futás, valamint felnőtteknek 6 km-es és 11 km-es táv. A szervezők a futóverseny nevezési díjából befolyó összeget, ill. a beérkezett adományokat idén a zsámbéki gyermek- és felnőtt egészségügyi ellátás felszereltségének bővítésére, a Védőnői Szolgálat és orvosi rendelők céljaira ajánlják fel. 

Ajándékok a Csillagvilágban

2011. február 11., címkék: zsámbék, református oktatás

„Bizony, az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom” – olvasta a Zsoltárok könyvéből Matyó Lajos lelkipásztor a zsámbéki református óvoda megnyitó ünnepségén.

Idén is lesz jótékonysági templomfutás Zsámbékon

2010. szeptember 01., címkék: adománygyűjtés, zsámbék, alternatív egyházi alkalmak, Háttér

  A tavalyi jól sikerült futóverseny után szeptember 4-én, szombaton a zsámbéki református gyülekezet ismét megrendezi a templomfutást. A két település három temploma és két templomromja körül zajló futóverseny – egyben családi nap – jelképes nevezési díjait a gyülekezet óvodaindításra szánja.

"Ajtónyitás vajon kinek?" – Hitetések a világban

2010. február 12., címkék: zsámbék, Gyülekezeti hírek

„Vigyázzatok!” címmel előadássorozatot szervez, a Zsámbéki Református Missziói Egyházközség melyre szeretettel hívogatnak minden érdeklődőt.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.