Az olvasás ideje

2017. február 24., címkék: telkibánya

Átfogó helytörténeti kiadvány készült Telkibányáról, melyből a helyi református gyülekezet is aktívan kivette részét. Szalay László Pál lelkipásztor beszámolója.

Fogyasztás helyett dicsőítés

2014. április 08., címkék: telkibánya, ökogyülekezet

Március 29-én a Telkibányai Református Gyülekezet kis csoportja csatlakozott a nemzetközi „Föld Órája" kezdeményezéshez, és „adott" több mint egy órát a Földnek. A helyi akció lényege az volt, hogy alternatívát kínáljanak a híveknek, hogy mivel töltsék ki a homályba borított időt. Szalay László Pál írása.

Hajtson a föld gyümölcsfát!

2014. január 02., címkék: telkibánya, ökogyülekezeti tanács, gyümölcsfák a papkertben

A telkibányai gyülekezetbe is jutott a Kárpát-medencében őshonos gyümölcsfákból, melyek telepítéséről 2011-ben született megállapodás az állam valamint a történelmi egyházak között. Szalay László Pál beszámolója az azóta történtekről.

A mi felelősségünk

2013. december 19., címkék: észak-írország, ökogyülekezet, telkibánya

Ökogyülekezeti tanulmányúton jártak a telkibányai gyülekezet tagjai Észak-Írországban.

Nyitott kertkapuk hétvégéje Telkibányán

2013. szeptember 19., címkék: egyháztáji, telkibánya

„A majd egyhektáros parókiaudvar gyümölcsöse az előttem járók szorgalmára emlékeztet, és minduntalan azt sugdossa a fülembe: lehetőség." Szalay László Pál írása a tirek.hu-n.

Változás, vagy annak árnyéka

2012. október 11., címkék: teremtés hete, ökogyülekezeti díj, telkibánya

„Hisszük, hogy Krisztus bennünk végzett munkája által más lesz a világ" – beszámoló a Telkibányán és Hajdúnánáson rendezett környezettudatos programokról a Teremtés hetében.

A bajnokok imádsága

2012. július 25., címkék: telkibánya, prédikáció, olimpia, testvérgyülekezetek

A bajnok három tulajdonsága. De ki az igazi bajnok? Gondolatok az olimpiára hangolva.

Az anyakép a Bibliában és az irodalomban

2011. szeptember 24., címkék: Gyülekezeti hírek, telkibánya, előadássorozatok

A Telkibányai Református Egyházközség által elindított „Hittem, ezért írtam!” sorozat a negyedik felvonásához érkezett, szeptember 16-án, Az anyakép a Bibliában és az irodalomban című rendezvénnyel.

Wonderful Creation

2011. július 23., címkék: környezetvédelem, telkibánya, teremtés hete, előadássorozatok

Az Ige visszfénye lelkünk félhomálytól derengő üregeire vágyott képet vetít. Az Egyedüli érintésétől mozduló univerzum. A Létező szavától rezdülő lég. A Mindeneket Tapintó ujjai közül pergő csillagmorzsák. A Felséges dicsőségében fürdőző élővilág. A Megismételhetetlen ragyogó tekintete belefeledkezik az egyszeri csodájába. A hatodik napon az egyszeri visszanéz Teremtőjére. Nem érvelni, nem következtetni, nem megmagyarázni, hanem „csak" a lelkünkkel érezni Őt és alkotásának nagyszerűségét. Ehhez a belső tapasztaláshoz szerettük volna juttatni azokat az észak-ír és magyar résztvevőket, akik július 3-10. között bekapcsolódtak Telkibányán a Csodálatos Teremtés hetébe.

Teremtés Ünnepe Telkibányán

2010. október 05., címkék: Hírek, teremtésvédelem, teremtés hete, Gyülekezeti hírek, telkibánya

Telkibánya lakói ezen az őszön érdekes plakátokba botlottak a település hirdetőtábláin: Teremtés Ünnepe.

„Bocsásd el népemet, hogy ünnepet szentelhessen nekem a pusztában.”

2010. március 16., címkék: telkibánya, március 15, Gyülekezeti hírek, megemlékezés

"Ma is csodavárásban él a nemzet. Ha jó irányú változások következnek be a magyarság életében, akkor sem lesz egységes az éljenzés"– mondta Szalay László Pál lelkipásztor Telkibányán, március 14-én az 1848-as megemlékezésen.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.