Zöldet kap a telefonos lelkigondozás

2019. április 29., címkék: telefon-lelkigondozás

Új, ingyenesen hívható, úgynevezett zöld számmal bővül a református Telefonos és Internetes Lelkigondozás május elsejétől.

Tanuljon meg segíteni!

2019. január 14., címkék: telefon-lelkigondozás

A Református Lelkisegély Internetes és Telefonos szolgálat ingyenes tanfolyamot indít „Segítőbeszélgetés telefonon" címmel. A tanfolyamot elvégzők közül választják ki azokat, akik munkaviszonynak nem számító, karitatív jellegű telefonos segítőmunkát végezhetnek a szolgálatnál.

Segítő hang telefonon

2018. október 01., címkék: telefon-lelkigondozás

A Magyarországi Református Egyház telefonos-lelkisegély szolgálata ingyenes tanfolyamot indít „Segítőbeszélgetés telefonon" címmel.

Gyógyító beszélgetések

2017. december 19., címkék: lelkigondozás, Lelkigondozás, telefon-lelkigondozás

„November a legnehezebb időszak, ekkor érkezik a legtöbb krízishívás a telefonos lelkisegélyszolgálathoz. Mióta él a vonal, statisztikailag kimutatható, hogy csökkent az öngyilkosságok száma"– állítja Révész Anikó, a református telefonos és internetes lelkisegély-szolgálat vezetője.

Telefonos- és internetes lelkigondozói képzés

2015. július 20., címkék: telefon-lelkigondozás, internetes lelkigondozás

Tanulj, hogy segíthess! Szívesen segítenél másoknak lelki problémáik megoldásában? A 30 éve működő Lelki Elsősegély Telefonszolgálatunk, a telefonos- és internetes lelkigondozás ügyelőket keres.

Bátorító hang az éjszakában

2014. december 16., címkék: telefon-lelkigondozás, advent 2014

„Mindig örömmel jövök, szeretem a hívóimat, sokszor imádkozom értük" – mondja a református telefonos-lelkigondozó szolgálat (TLG) egyik önkéntese. Szakképzett, empatikus emberek várják karácsonykor is, hogy hangjukba kapaszkodjanak, akik magányosak vagy válságba jutott az életük.

Pihenőhely a virtuális világban – online lelkisegély

2010. február 06., címkék: telefon-lelkigondozás, lelkigondozói kézpés, révész jánosné, Háttér

„A tapasztalat szerint egyre nagyobb az igény az esti, ingyenesen elérhető ügyeletre” – mondja Révész Jánosné, a Telefon-lelkigondozás missziós lelkésze. Sok embernek a napközbeni rohanás és munka mellett nem jut ideje gondolkozni a nehézségein – az esti-éjjeli órákban viszont hatványozottan rohanhatják meg gyötrő kérdései. Fontos lenne, hogy ilyenkor ott legyen valaki, akinek felteheti kérdéseit. Ezt felismerve hívták életre az internetes lelkigondozás intézményét.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.