Keresztyén szolidaritás Tajvannal

2018. december 01., címkék: tajvan

A Tajvani Presbiteriánus Egyház (PCT) ökumenikus összefogásra és a tajvani nép melletti szolidaritásra hívta az egyházi világszervezeteket és testvéregyházait, köztük a Magyarországi Református Egyházat (MRE).

Kicsi, de erős egyház

2017. március 06., címkék: tajvan

Csupán egy százalékát alkotják a tajvani lakosságnak a presbiteriánusok, mégis elismert csoportját alkotják a távol-keleti társadalomnak. A Tajvani Presbiteriánus Egyház múltjáról és jelenéről, valamint szolgálatáról Victor W. C. Hsuval, partneregyházunk külkapcsolatokért felelős főtitkárával beszélgettünk a reformációi emlékév debreceni megnyitóján.

Tajvani presbiteriánusok a demokráciáért

2014. március 29., címkék: tajvan

A Tajvani Presbiteriánus Egyház felemelte hangját az országban zajló békés tüntetések elleni állami erőszak miatt. Vezetői imádságra hívnak az utcán tüntető diákokért és aktivistákért, illetve az igazságosság és a béke érvényesülésért hazájukban.

Tajvani ösztöndíj

2014. február 12., címkék: Pályázat, pályázat, tajvan

Tajvan legrégebbi teológiai szemináriuma, a Tainani Theological College and Seminary ösztöndíj-programot hirdet nemzetközi diákok számára a 2014/2015-ös akadémiai évre.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.