Kimentünk a doberdói harctérre

2016. augusztus 11., címkék: doberdó, évforduló, tábori lelkész, első világháború

Tizenkét hosszú kocsijával zakatol a 2016-os Isonzó Expressz az osztrák és a szlovén Alpok hegyláncai között, hogy közel félezer utasát az első világháború olasz frontjának legvéresebb szakaszára, az Isonzó folyó mentére, ott is a hírhedt doberdói harctér közelébe, a ma Olaszország és Szlovénia határán fekvő Görz városába (Gorizia, Nova Gorica) szállítsa. A tizenhárom órás vonatozás nem telik tétlenül, mert nemcsak a kies alpesi tájban gyönyörködhetnek a szerelvény utasai, hanem történészek és hagyományőrzők előadásait, valamint a Sebő együttesnek és Sebő Ferenc tanítványainak a muzsikáját is hallgathatják az út során.

A békesség szolgálatában

2014. február 19., címkék: tábori püspök, tábori lelkészség, tábori lelkész

Bensőséges ünnepen emlékeztek a tábori lelkészi szolgálat (TLSZ) húsz évvel ezelőtti újraindítására a magyarországi történelmi egyházak, a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Magyar Honvédség (MH) képviselői február 19-én Budapesten.

Református segítség a koszovói rászorulóknak

2013. július 31., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), sajtos szilárd, adomány, tábori lelkész

A Magyar Református Szeretetszolgálat Sajtos Szilárd százados, tábori lelkész közreműködésével ismét humanitárius segélyanyagot adott át a Dorcas Aid Hungary és a Történelmi Vitézi Rend a Koszovóba készülő kontingens LT (összekötő) részlegének, mintegy kétszázezer Ft értékben.

„Kríziseken keresztül"

2013. július 03., címkék: tábori lelkész, találkozó, franciaország

Nemzetközi Protestáns Katonai Találkozót tartottak a francia Méjannes-Le-Clap-ben június 20-23 között. Az alkalomra Magyarországról több mint húsz fő érkezett. A konferencia ebben az évben a „kríziseken keresztül" címet viselte.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.