Szarka Miklós: Hatszemközt című könyvének bemutatója

2011. október 22., címkék: szarka miklós, könyvbemutató

Szarka Miklós Hatszemközt Égető kérdések – éltető válaszok című könyvének bemutatójára október 29-én kerül sor Budapesten a Litea könyvesboltban.Az alkalomra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Magzatvédelem egyházunkban

2011. február 04., címkék: házasság hete, szarka miklós

Házasság Hetéhez közeledve érdemes olyan kérdésekről is beszélni, amelyek egyedülálló, élettársi vagy éppen házastársi kapcsolatban élő nők és párok tízezreit érintik évente, sőt súlyos társadalmi kérdések is.

Az elvált lelkész sem bukott ember

2010. május 06., címkék: lelkigondozás, Háttér, válás, szarka miklós, házasság- és családsegítő szolgálat

A gyülekezet viszonyát elvált lelkészéhez döntően meghatározza, hogy a lelkipásztor milyen minőségű ember volt előtte és milyen minőségű szolgálatot végzett, valamint, hogyan zajlott a válási procedúra. A válás azonban rámutathat a lelkész Isten-kapcsolatának gyengeségére is, ami miatt nem rendelkezik Istentől érkező tartalékenergiákkal sem és a folyamat végül a hivatás felszámolásához vezethet – véli Szarka Miklós, a Házasság- és Családsegítő Szolgálat vezetője.

A könnyek mindig ugyanazok

2010. május 04., címkék: házasság- és családsegítő szolgálat, szarka miklós, válás, Háttér, lelkigondozás

A lelkészek magánéleti krízisei sajátosak, hiszen tőlük többet várnak: azt, hogy az általuk hirdetett értékeket meg is éljék. Milyen út vezet a válásig egy lelkész életében? Szarka Miklós, a Házasság- és Családsegítő Szolgálat vezetője szerint a jelek sokszor a szószékről érzékelhetőek, a lelkipásztornak az Istennel való kapcsolata is válságban van. A lelkész-párterapeuta vallja, a felkészítés lenne a legfontosabb.

Szeretetszolgálati vasárnap Budán

2010. február 13., címkék: Gyülekezeti hírek, budai, konfirmáció, szarka miklós

Az ötvenes-hatvanas években konfirmált ifiseket hívta meg a Budai Református Egyházközség február első vasárnapján a délelőtti istentiszteletre.

Gyülekezeti diakóniai vasárnap

2010. január 30., címkék: szarka miklós, diakóniai vasárnap, Gyülekezeti hírek, istentisztelet, budai

A budai gyülekezet első valódi ifjúsági házicsportjának tagjai lesznek a vendégei annak az úrvacsorás istentiszteletnek, amely február 7-én, vasárnap tíz órakor kezdődik a budai református templomban. Igét hírdet Szarka Miklós, aki szintén tagja, majd később vezetője is volt a csoportnak, ma pedig a Református Házasság- és Családsegítő Szolgálat vezető lelkipásztora.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.