Jane Hainingről nyílt kiállítás

2017. október 28., címkék: jane haining, kiállításmegnyitó, skót misszió

A skót származású világháborús embermentőről, a budapesti Skót Misszió internátusának mártír sorsú vezetőjéről nyílt időszaki kiállítás szerdán a Holokauszt Dokumentációs Központban.

Élő kövekként emlékeztetve

2016. szeptember 21., címkék: skót misszió, reformátusok lapja

A budapesti skót misszió fennállásának százhetvenötödik évfordulójához kapcsolódva szeptember 16. és 22. között hazánkban tartózkodik a Skót Egyház (Church of Scotland) delegációja, akik szeptember 18-án, vasárnap istentiszteleti közösségben adtak hálát a magyar és skót reformátusok között mindmáig meglévő együttműködésért a St. Columba Skót Gyülekezetben.

175 év hűséges barátság

2016. május 12., címkék: aaron stevens, skót misszió, xiv. zsinati ciklus 4. ülésszak

Hivatalosan is missziói egyházközségének ismerte el egyházunk a budapesti Skót Missziót, valamint hálát adtak a Skót Egyház misszionáriusainak 175 éves magyarországi szolgálatáért a május 11-i zsinati ülésen.

Egy darabot a jövőből

2015. április 13., címkék: kenya, skót misszió, keresztényüldözés

„Elszomorít a kenyai mészárlás, és az is, hogy a történteknek nincs akkora sajtóvisszhangja, mint a párizsi eseményeknek" – ezt egy muszlim egyetemista mondta azon a budapesti összejövetelen, amelyet a kenyai Garissa egyetemen nemrégiben brutálisan meggyilkolt diákokra emlékezve tartottak a Skót Misszióban egy héttel a tragédia után.

Istent keresem

2Móz 15

„Erőm és énekem az Úr, megszabadított engem” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink