„Nincs igazi tudományosság hit nélkül"

2013. november 04., címkék: reformáció napja, károli gáspár-díj

Október 31-én délelőtt, a reformáció emléknapja alkalmából, ünnepélyes keretek között adta át a hittudományok területén és a vallási életben végzett kiemelkedő munka elismeréseképpen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Hölvényi György, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a Károli Gáspár-díjakat az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében.

Mit jelent ma a reformáció?

2013. október 30., címkék: körkérdés, reformáció napja, reformáció hónapja, Reformáció hónapja, reformáció hónapja 2013, reformáció

Október 31., a reformáció napja  kapcsán nem csak reformátusokat és nem csak lelkészeket kérdeztünk arról, mit jelent ma számukra a reformáció.

A reformáció jegyében

2012. november 02., címkék: európa rádió, honlap, reformáció napja

Elmélkedések, interjúk, nyilatkozatok és videó-riportok a reformáció jegyében. A kerületi református portálok anyagaiból szemezgettünk a hétvégére. Nézze, hallgassa, olvassa!

Lehetünk Isten eszközei

2012. november 01., címkék: budapest-fasori, ökumenikus tanács (meöt), reformáció napja

„Van-e elég hitünk a missziói parancs betöltésére?" – kérdezte Fábri György, evangélikus felügyelő a reformációi emlékparkban, a MEÖT október 31-i ünnepségén. „Mi is lehetőségekre és feladatokra elhívott emberek vagyunk, akár Luther Márton." Erről Pelikán András evangélikus lelkész beszélt a megemlékezést követő istentiszteleten, a fasori református templomban.

Nemzeti kincsünk gazdagítói

2012. november 01., címkék: reformáció napja, károli gáspár-díj

Károli Gáspár-díjat kapott a reformáció napján Herczeg Pál református lelkész, a Károli-egyetem professzora és Kamp Salamon, evangélikus karnagy, zenepedagógus.

A sokszínű reformáció

2012. október 30., címkék: luther, john knox, trubar, reformáció napja

A hagyomány szerint Luther Márton 1517-ben október utolsó napján szögelte ki 95 pontját Wittenbergben. A vallási szempontból sorsfordító eseményről nem csak hazánkban emlékeznek meg. Sokfelé, sokféleképpen idézik fel a reformációt, van, hogy - jócskán túllépve az egyházakon - ez világi színezetet nyer.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.