A boldogság gazdaggá tesz

2012. április 01., címkék: károli egyetem (kre), pszichológia, mirnics zsuzsanna, ne féljetek

Mi adhat kapaszkodót ahhoz, hogy ne féljünk abban a bizonytalanságban, amit a gazdasági válság, a veszélybe került munkahely, a növekvő munkanélküliség okoz? Mi az, amivel könnyebbé tehetjük ezt a nehéz időszakot? Ehhez adott tanácsokat Mirnics Zsuzsanna pszichológus, a Károli Gáspár Református Egyetem docense, aki azt is elmondta, mi megy végbe az emberben, ha nincs állása.

Megalakul a Protestáns Pszichológusok Baráti Köre

2011. november 13., címkék: bethesda gyermekkórház, pszichológia

Minden keresztyén pszichológust  hívnak és várnak a most alakuló Protestáns Pszichológusok Baráti Körébe. Az első találkozó 2011. november 18-án lesz 17 órától a Bethesda Gyermekkórház ebédlőjében. Az alkalom Dr. Süle Ferenc előadásával kezdődik  „Spiritualitás a személyiségfejlődésben” címmel.

Hit és pszichológia barátsága?

2011. október 14., címkék: reformátusok lapja, pszichológia, komlósi piroska

Hogyan hangolható össze a pszichológia, a pszichoterápiás munka és a hit? Ez lenne a feladata a hamarosan megalakuló Protestáns Pszichológusok Baráti Körének (PPBK). A baráti kör első tanácskozását november 18-án, délután öt órától tartják a Bethesda Gyermekkórház ebédlőjében (Bp., XVI., Bethesda u. 3.). A célkitűzésekről Komlósi Piroska pszichológust kérdeztük.

A házas lelkészt sem kíméli az agresszív párkeresés

2010. május 09., címkék: lelkigondozás, pszichológia, lelkész, komlósi piroska, válás, Háttér

A lelkipásztorok hiába támaszkodhatnak hitükre családi kríziseik kezelésekor is, mintaszerepük, az elvárások miatt rájuk nehezedő, már-már elviselhetetlen nyomás okán jóval nehezebb helyzetben vannak, mint a házas világiak – állítja Dr. Komlósi Piroska szakpszichológus, családterapeuta. A problémák azonban ugyanazok, a házas férfi és, sajnos, a házas lelkész sem tabu manapság a párkereső nők számára – a lelkészeknél így legtöbbször egy harmadik megjelenése vezet a váláshoz.

A parókia üveg falai

2010. április 10., címkék: pszichológia, Háttér, bihari egyházmegye (kre), csoma judit

  Az íjat csak akkor húzzuk ki, ha lőni szeretnénk vele" - mondta Móré E. Csaba pszichiáter, aki "Lelkészként kiégetten" címmel tartott előadást tiszántúli lelkipásztoroknak Debrecenben. Magunkról magunknak mottóval rendeztek spirituális napot a Füredi úti református templomban április 9-én, csütörtökön.

Pszichiátriai és szenvedélybetegek otthona Abádszalókon

2010. március 24., címkék: iszákosmentő misszió, Hírek, pszichológia, abádszalók, bölcskei gusztáv, drogmisszió

Átadták a pszichiátriai és szenvedélybetegek otthonát Abádszalókon. Az intézmény fenntartását a Kunhegyesi Református Egyházközség vállalta január elsejétől. A gyülekezet hitelből vásárolta meg az intézményt, mintegy húszmillió forint értékben. Az otthon tagja lesz a Sarepta Gondozási Központnak, amelyet a kunhegyesi egyházközség tart fenn.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.