Díjátadások és törvények

2013. november 16., címkék: péntek, xiii. zsinati ciklus 13. ülés, összefoglaló

Ezzel a két szóval lehet summázni a Zsinat őszi ülésszakának második napját. November 15-én az MRE által alapított díjakat adták át a Zsinat Székházban, valamint 5 évre meghosszabbították tisztségében Velkey Györgyöt, az MRE-Betehesda-kórház igazgatóját. A testület döntött az egyházi bíráskodásról szóló törvény új koncepciójáról és megszavazta a választási törvény módosításait is.

Ez történt a Zsinat pénteki ülésén

2013. november 15., címkék: online, péntek, xiii. zsinati ciklus 13. ülés

A XIII. zsinati ciklus 13. ülésszaka második napjának eseményei percről percre.

Isten előtt vigadjatok!

2013. június 17., címkék: péntek, szlovákiai reformátusok (szrke), tiszáninneni reformátusok, északkeleti református találkozó (ért), kassa

Örvendezés, Isten magasztalása, megerősödés a hitben, magyarságtudatban és tanúságtétel volt a Kassa-ÉRT. A három napos református fesztivál ünnepi istentisztelettel és egy különleges zenei élménnyel kezdődött június 14-én.

Ez történt a Zsinat pénteki ülésén

2012. november 16., címkék: zsinat, online közvetítés, péntek

Díjátadók, beszámolók, előterjesztés a konfirmációról és az egységes lelkészképesítő vizsgáról. Az MRE gazdálkodásáról szóló törvénnyel is foglalkozik ma a Zsinat. Kövesse percről percre a pénteki eseményeket!

Átalakul a Reflap

2012. május 25., címkék: reformátusok lapja, péntek, zsinat, xiii. zsinati ciklus 10. ülés

A beszámolók és a díjak napja volt a XIII. zsinati ciklus tizedik ülésének pénteki tanácskozása: az előbbiek közül akadt, amelyik élénk eszmecserét váltott ki, az utóbbiak közül valamelyiket nem ítélték oda.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.