10 éve üres, de most megújulhat

2018. október 25., címkék: országos perselypénz

Fénykorában felemelő szépségű lehetett a száztíz éve felszentelt kesznyéteni református templom. Még így, nagybetegen is lenyűgöző, de minden pillanatban gyógyulásért kiált. Vasárnapi perselyadományunkkal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a helyi gyülekezet újra birtokba vegye az épületet. Képriport.

Körlevél az októberi kötelező perselyadományról

2018. október 20., címkék: körlevél, országos perselypénz

A Magyarországi Református Egyház Zsinata elnökségének körlevele valamennyi egyházközség részére.

Felhívás október utolsó vasárnapi perselypénz felajánlására

2016. október 15., címkék: országos perselypénz, körlevél

Körlevél a Magyarországi Református Egyház valamennyi egyházközsége részére.

Templom és gyülekezet épül Erdőkertesen

2015. október 14., címkék: országos perselypénz, erdőkertes

Reméljük, hogy jövőre felszentelhetjük a templomunkat – mondja Gergely Ferenc Barnabás erdőkertesi lelkipásztor. A Zsinat döntése értelmében az október utolsó vasárnapján befolyt perselyadományokat minden esztendőben egy kiemelt ügy támogatására gyűjtik a magyarországi református gyülekezetek, akik idén az erdőkertesi reformátusok templomépítését segítik. A Dunamelléki Református Egyházkerület fiatal gyülekezetében jártunk.

Perselypénz Erdőkertesnek

2015. október 12., címkék: közlemény, erdőkertes, országos perselypénz

Körlevél a Magyarországi Református Egyház valamennyi egyházközsége részére.

Épülő közösség, szépülő templom

2015. október 06., címkék: országos perselypénz, erdőkertes

Lelkes szórványgyülekezet gyűjt a temploma befejezésére a Pest megyei Erdőkertesen, idén ők az október végi országos perselyadomány-gyűjtés kedvezményezettjei. A református közösség annyira megszerette épülő templomát, hogy szószék, úrasztala, burkolat és berendezések híján is öt éve ott tartják az istentiszteleteket.

Templom a város szélén

2013. október 17., címkék: országos perselypénz, debrecen-lencztelep

Debrecen legvégén, közvetlenül a településhatárt jelző tábla előtt fordulunk jobbra a városból kivezető Monostorpályi útról, és a sarkon már látjuk is az épülő lencztelepi református templom és parókia hófehér tömbjét. Ha csak elnagyolva vetünk rá egy pillantást, szinte késznek tűnik a gyülekezeti központ, de ha kicsit körbejárunk és az épületekbe is belépünk, látjuk, hogy van azért még itt bőven tennivaló. Október utolsó vasárnapján az ország összes református gyülekezetében ennek a templomnak az építésére gyűjtenek majd.

Körlevél az október végi perselypénzről

2013. október 11., címkék: országos perselypénz, debrecen-lencztelep, körlevél

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége körlevélben fordult a gyülekezetekhez: az idei október végi perselypénzt a Debrecen-lencztelepi templom építésére fordítják.

Becsületbeli ügy

2011. október 18., címkék: országos perselypénz, badacsonytomaj, templomépítés, dunántúli egyházkerület

A Zsinat 2009 novemberi döntése értelmében az október utolsó vasárnapi perselypénzt országosan – négy éven keresztül – egyházunk egy-egy épülő új templomának építésére kell gyűjteni.Idén a badacsonytomaji gyülekezet (Dunántúli Egyházkerület) épülő templomára esett a választás. Az országos adománynak várhatóan itt is hatalmas jelentősége lesz.

Isten elvégzi a maga munkáját – Országos gyűjtés a nagykovácsi templom építésére

2010. október 25., címkék: Háttér, Hírek, országos perselypénz, reformáció hónapja, nagykovácsi

A Zsinat döntése értelmében az október utolsó vasárnapi perselypénzt országosan egyházunk egy-egy épülő új templomának építésére kell gyűjteni.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.