A hazatérés ünnepe

2019. május 30., címkék: mennybemenetel

„Jézus Krisztus elment, de mi nem vagyunk magunkra hagyatva! Nem vagyunk árvák!″ – Zila Péter lelkipásztor gondolatai a mennybemenetel ünnepére.

Búcsúzástól búcsúzásig

2018. május 10., címkék: mennybemenetel

„A mennybemenetel ünnepe arra emlékeztet, hogy minden mulandó és csak átutazók vagyunk a világban. Emlékeztet, hogy az élet voltaképpen az üres sírtól visz a menny felé..." – Farkas Zsuzsanna ünnepi gondolatai.

A mennybemenetelről

2017. május 24., címkék: reformátusok lapja, mennybemenetel

„Van pártfogónk az Atyánál: az igaz Jézus Krisztus..." Ő képvisel minket, akik benne hiszünk. Sándor Töhötöm írása mennybemenetel ünnepére.

Mennybemenetel

2016. május 04., címkék: mennybemenetel, áldozócsütörtök

Idén igen korán, május 5-én ünnepeljük Jézus Krisztus mennybemenetelének ünnepét, melyről minden évben a húsvét utáni 40. napon emlékezünk meg.

A menny valósága a földi realitások között

2016. május 04., címkék: mennybemenetel, áldozócsütörtök

„Ez a kettős irányultság az egyházlét sok esetben kézzel foghatóan is meghatározó velejárója" – Gaál Sándor nyírségi esperes áhítata mennybemenetel ünnepére.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.