Időtlen folyamat

2017. április 28., címkék: jubileum, reformáció, megnyitó, kiállítás, refo500

Ige-idők címmel nyílt meg április 26-án a reformáció emlékévének központi kiállítása Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban. A protestantizmus elmúlt fél évezredét bemutató tárlatot mi is megtekintettük.

Megtörtént, amiért elkezdődött a reformáció

2017. február 01., címkék: reformáció, reformáció 500, megnyitó, istentisztelet, Istentisztelet

A reformáció nem elszakadás volt, hanem éppen ellenkezőleg, a Krisztushoz tartozás megerősítése – mutatott rá a Magyar Református Egyház reformációi emlékévét megnyitó ünnepi istentiszteleten elmondott igehirdetésében Bogárdi Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnöke. Az eseményt január 31-én egész napos ünnepség keretei között tartották meg a debreceni Nagytemplomban.

Túl jó- és rosszindulaton

2014. november 12., címkék: bölcskei gusztáv, xiii. zsinati ciklus 15. ülés, megnyitó

Súlyos problémákkal kell szembenéznie a református egyháznak jövő évi költségvetése tervezése során – hangsúlyozta elnöki megnyitójában Bölcskei Gusztáv püspök a XIII. zsinati ciklus utolsó, tizenötödik ülésszaka elején. A Zsinat lelkészi elnöke elmondta: a személyi jövedelemadó 1 százalékából származó adózói felajánlások összegének állami kiegészítése jövőre várhatóan jelentősen csökken.  Az felajánlások és a kiegészítések összege, ami az államtól érkező egyházfinanszírozási támogatás szabadon felhasználható elemét jelenti, az idei évhez viszonyítva 20 százalékkal, 450 millió forinttal lehet kevesebb, ami a 2003-as szinttel egyezik meg.

Veled kezdődik

2013. október 10., címkék: ifi, 72 óra, megnyitó

Megkezdődött a 72 óra kompromisszum nélkül október 10-én. A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház ifjúsági bizottságai idén hatodszor indították útjukra országos ökumenikus önkéntes ifjúsági akciójukat. A kezdeményezésben október 10. és 13. között több mint nyolcezer önkéntes vesz részt az ország 86 településén, ahol 350 szociális, ökológiai vagy fejlesztő projektet végeznek el.

Köszöntők sora

2013. július 04., címkék: cec nagygyűlés 2013 budapest, megnyitó

„Megnyitom az Európai Egyházak Konferenciájának tizennegyedik Nagygyűlését"— hangzott el Emmanuel francia metropolitától, a szervezet elnökétől Budapesten a RaM Colosseumban július 3-án 16 órakor.

Európa első egyházi pecsétes téglamúzeuma

2013. július 02., címkék: múzeum, fodor gusztáv, megnyitó, tiszaszentimre

Június 22-én, a Múzeumok Éjszakáján nyílt meg hivatalosan is Európa első és egyetlen  egyházi pecsétes téglamúzeuma Tiszaszentimrén.

Bibliás Könyvesbolt nyílt Budapesten

2013. május 27., címkék: bibliás könyvesbolt, szabó istván püspök, megnyitó

Mindenki, akiben egyedi módon gyűrűzik tovább mindaz, amiről érdemes mesélni, jogosult arra, hogy írjon, olvasson, kérdezzen, az élet, a lélek teljességének újabb és újabb árnyalataira leljen a sorok között – hangzott el a Bibliás Könyvesbolt megnyitóján május 24-én Budapesten. A Dunamelléki Református Egyházkerület székházában megnyílt könyvesbolt azt szeretné segíteni, hogy mindenki, aki igényli, gazdagodhasson életében a Szentíráson keresztül.

Oroszok, zsidók, németek

2013. március 06., címkék: zsidó, megnyitó, kiállítás

A szovjet utódállamokból Németországba áttelepülő zsidókról nyílt fotókiállítás a Külügyminisztériumban. Az ünnepélyes megnyitót március 5-én tartották, amelyre a történelmi felekezetek képviselőit is meghívták.

A munka sok, a munkás kevés...

2012. június 11., címkék: megnyitó, dunaújváros, drogmisszió

„A szakemberek száma kevés, az ellátórendszer lyukas, a civil szervezetek, és a lakosság hozzáállása a szenvedélybeteg témához nem mindig kedvező. Dunaújvárosban pedig a drogfertőzöttség szintje magas, ezért volt szükség a korábbi prevenciós tevékenység folytatásaként a Drogambulancia létrehozására" – mondta Szemenyei István a Dunaújváros Ifjúságáért Közalapítvány kuratóriumának tagja az újvárosi intézmény bemutatkozó ünnepségén.

Megkezdődött a hídépítés

2012. május 18., címkék: megnyitó, Szeretethíd, református zenei fesztivál, szeretetszolgálat, szeretethíd

„Az önkéntes munkát szívesebben végezzük, mint a kötelezőt" – mondta Szabó István, amikor megnyitotta péntek kora délután a Szeretethidat a Ráday utcában. A negyedszer megrendezett Kárpát-medencei református önkéntes napokon több mint tízezer fő végez önkéntes munkát határon innen és túl.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.