Iránytű

2019. szeptember 27., címkék: lapajánló

Megjelent a Magyar Református Nevelés 2019. évi 3. száma, Iránytű címmel. A Református Pedagógiai Intézet folyóiratának tanulmányai, cikkei egyre szélesedő horizonton veszik számba a református oktatás hasonlóságait és eltéréseit, lehetőségeit és kihívásait.

Tanulmányok kegyességünkről

2019. július 12., címkék: lapajánló

Új online, közösségi folyóiratot indít a Sárospataki Református Teológiai Akadémia Kegyesség Tanulmányok címmel.

Megjelent a Confessio idei harmadik száma

2017. október 22., címkék: lapajánló, confessio

Miben kell megújulnia egyházunknak és keresztyénségünknek? Mit kell tenni ennek érdekében? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a Confessio legújabb számából, amelynek cikkei már elérhetőek az interneten.

Újraindult a Magyar Református Nevelés

2017. augusztus 31., címkék: folyóirat, lapajánló, református pedagógiai nevelés

Elektronikus formában indult újra Református Pedagógiai Intézet folyóirata, amelynek legújabb száma a hivatás témáját járja körül.

Confessio: a reformáció – ma

2017. április 17., címkék: confessio, lapajánló

Húsvéthéftőn megjelent a Confessio online kiadásának idei első száma. A folyóirat idei számaiban kiemelten foglalkozik a reformáció témájával.

Megjelent a Confessio

2016. július 27., címkék: online, lapajánló, confessio, európai kultúra

A legújabb szám témája az európai kultúrához való viszony változása a 21. századi ember életében.

Megjelent az Igazság és Élet 2016. évi harmadik száma

2016. július 04., címkék: igazság és élet, lapajánló

A folyóirat mostani száma július-augusztus-szeptember hónapokra tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz.

Immanencia és transzcendencia

2016. március 26., címkék: online, lapajánló, confessio

Megjelent a Confessio online kiadásának idei első, húsvéti száma.

Megjelent az Igazság és Élet idei első száma

2016. január 04., címkék: lapajánló, igazság és élet

Megjelent az Igazság és Élet 2016/1 száma, amely január, február és március hónapokra (újévtől húsvét 2. napjával bezárólag) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz.

Rendelje meg a Reformátusok Lapját!

2015. november 27., címkék: nyereményjáték, reformátusok lapja, lapajánló

Jövőre is értékes ajándékcsomagokat sorsol ki a Reformátusok Lapja egyéni, gyülekezeti, intézményi és szervezeti előfizetői között. A játékban való részvétel feltétele a 2016-os előfizetői díj még idén év végéig történő befizetése.

A menekültkérdésről teológiai szemmel

2015. október 29., címkék: theológiai szemle, reformátusok lapja, menekültügy, theologiai szemle, Theologiai Szemle, lapajánló

Alapításának 90. évfordulóját ünnepli a Theológiai Szemle. A szaklap ünnepi számának témájául a migrációt választotta a szerkesztőbizottság. A lap története során mindig reagált az aktualitásokra, ezért döntöttek most úgy, hogy a menekültkérdéssel foglalkoznak.

Megjelent a reForrás reformációs száma

2015. október 26., címkék: lapajánló, reforrás

„Mindenki együtt" címmel olvashatják a Tiszáninneni Egyházkerület magazinja reformációs számának meditációját Pethő Dénes igrici lelkipásztortól.

Megjelent az Igazság és Élet

2015. október 03., címkék: lapajánló, igazság és élet

A 2015/4-es szám október-november-december hónapokra (Szentháromság u. 18. vasárnaptól kezdődően Óévvel bezárólag) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz.

Megjelent az online Confessio második száma

2015. június 29., címkék: confessio, lapajánló, online

A folyóirat szerkesztői és szerzői ezúttal a migráció, a menekülés és a menekültügy kérdéseit járják körül a tőlük megszokott alapossággal.

Megjelent az Igazság és Élet idei harmadik száma

2015. június 22., címkék: igazság és élet, lapajánló

Megjelent az Igazság és Élet 2015/3 száma, amely július-augusztus-szeptember hónapokra (Szentháromság u. 5. vasárnaptól kezdődően Szentháromság u. 17. vasárnapjával bezárólag) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz.

Hogyan legyünk karakteresebbek?

2015. május 15., címkék: karakter magazin, lapajánló

Válságban a házasság „intézménye"? Miért búsong a magyar? Milyen a jó hittanóra? Hogyan és mire használja az egyház az internetet? Miért nincs kedvünk a Biblia olvasásához? – csak néhány kérdés azok közül, amelyeket a Karakter magazin legfrissebb száma feszeget. A szerkesztők ezúttal is a Parókia portál legjobb írásaiból válogattak.

Megjelent a reForrás pünkösdi száma

2015. május 13., címkék: lapajánló, reforrás

A biztos és a látható elengedése címmel olvashatják a ReForrás Magazin pünkösdi számának meditációját az érdeklődők Anda Judit noszvaji lelkipásztortól. Lapajánló.

Megjelent a reForrás húsvéti száma

2015. március 27., címkék: lapajánló, reforrás

Krisztusi látást nyerve címmel olvashatnak meditációt Kusnyír László mérai lelkipásztortól a tiszáninneni egyházkerület ReForrás Magazinjának húsvéti számában.

Megjelent az Igazság és Élet 2015. évi első száma

2014. december 29., címkék: lapajánló, igazság és élet

Megjelent az Igazság és Élet 2015/1. száma, amely január, február és március hónapokra (Újévvel kezdődően Böjt 6. vasárnapjával bezárólag) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz.

Megjelent a Confessio

2014. július 01., címkék: lapajánló, confessio

Megjelent a Confessio, A Magyarországi Református Egyház Figyelője legújabb, 2014/2. száma, valamint újra elérhető az archívum is.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.