Menekülésben az ünnepek alatt

2016. december 24., címkék: karácsony, reformátusok lapja, karácsony 2016, lórántffy zsuzsanna kismamaház

A karácsonyi történet fájdalmas része a menekülés és az élmény: „nem volt számukra hely." Sokat tudnának ezekről mesélni a miskolci Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház volt és jelenlegi lakói. A húszéves intézmény közel kétezer főnek, édesanyáknak és gyermekeiknek volt átmeneti otthona – ide látogattunk el kicsivel karácsony előtt.

Fölöttük tartja kezét az Úr

2016. október 13., címkék: lórántffy zsuzsanna kismamaház, reformátusok lapja

Már több mint kétezer-ötszáz lakónak nyújtott segítséget húszéves fennállása alatt a Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház Miskolcon. Az intézmény falai olyan nőknek nyújt védelmet, akiknek férjük agressziója elől kell menekülniük gyermekeikkel. A kismamaházban minden karácsonykor keresztelőt tartanak. Gálné Ács Mária intézményvezetővel, református lelkésszel a két évtizedes jubileum kapcsán beszélgetünk.

Református intézményvezetőt díjaztak

2013. május 24., címkék: gálné ács mária, elismerés, lórántffy zsuzsanna kismamaház

Benkő Sándor-díjjal ismerte el Miskolc város Gálné Ács Mária szolgálatát. A miskolci Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház Családok Átmeneti Otthonának vezetője Miskolc város ünnepén vehette át a kitüntető elismerést, május 11-én.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.