Kis gimnázium, nagy lehetőségek

2019. február 13., címkék: léva

„Nagyon jó a tanári közösség, számíthatunk egymásra és a diákok is számíthatnak ránk. Az a legfontosabb küldetésünk, hogy megmaradjunk és gyarapodjunk” – idén a lévai Czeglédi Péter Református Gimnáziumot támogathatjuk a Tiszántúli Református Jótékonysági Bál adományaival. Az alkalomra készülve mi is ellátogattunk a felvidéki intézménybe, hogy megismerjük, milyenek a mindennapok a Kárpát-medence legkisebb református gimnáziumában.

Szívvel és lélekkel

2012. július 25., címkék: reformátusok lapja, kárpát-medencei református középiskolák találkozója, léva, református oktatás

A Kárpát-medence magyar református középiskoláinak küldöttei – igazgatók, tanárok, lelkipásztorok, diákok – július 8–11. között tizenhetedik alkalommal találkoztak, ezúttal Felvidéken, a Barsi Egyházmegye területén, a Lévai Református Egyházközség által fenntartott Czeglédi Péter Református Gimnázium vendégeiként.

Szívvel és lélekkel

2012. június 27., címkék: léva, kárpát-medencei református középiskolák találkozója, református oktatás

Tizenhetedik alkalommal tartják meg a Kárpát-medencei Református Középiskolák találkozóját július 8. és 11. között a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium szervezésében.A találkozó fő témája Szívvel és lélekkel címet kapta, mely azt jelzi, hogy a református egyházművészetet és hagyományt járják körbe. A rendezvényre eddig 38 oktatási intézmény jelentkezett.

Újabb kis szlovák abszurd

2012. március 06., címkék: szlovákiai reformátusok (szrke), interjú, Kassai Gyula, reformátusok lapja, léva

„Minden törvényes eszközt megragadunk annak érdekében, hogy megvédjük az alkotmány biztosította állampolgári jogainkat" – mondja elszántan lapunknak Kassai Gyula lévai református lelkipásztor, akit magyarországi honosítása miatt akarnak megfosztani szlovák állampolgárságától az ottani hatósságok.

Tíz éves a Lévai Magyar Tanítási Nyelvű Egyházi Gimnázium

2011. október 24., címkék: megemlékezés, szlovákiai reformátusok (szrke), léva

Az évforduló alkalmából hálaadó istentiszteletet tartottak szombaton a helyi református templomban, valamint a gimnázium életét bemutató kiállítás nyílt az iskola épületében.

„Őrálló legyen” - Az összetartozás és a hűség napja a lévai református egyházközségben

2010. október 19., címkék: léva, presbiterek, találkozó

  A presbitérium még  júliusban határozta el, hogy tiszteletbeli gyülekezeti tagságot adományoz a gyülekezetben szolgált megválasztott lelkészei hozzátartozóinak.

„Az egyházban élő iskola” – a református iskolák küldetéséről volt szó Léván

2010. április 24., címkék: léva, Határon túl, református oktatás, jubileum

A 2000-ben alapított és egy évvel később huszonegy diákkal induló Lévai Egyházi Gimnázium jövőre ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Április közepén a gimnázium épületében „Az egyházban élő iskola” címmel megtartott konferencia előadói ennek apropóján arra a kérdésre keresték a választ, hogy milyen küldetése van ma a református iskoláknak és hogyan tudnak Szlovákiában megfelelni ennek a feladatnak.

Nemzedékről nemzedékre – konferencia Léván a felvidéki református iskolák küldetéséről

2010. március 24., címkék: konferencia, léva, Határon túl, református oktatás, szlovákiai keresztyén egyház

Nemzedékről nemzedékre címmel a felvidéki református iskolák küldetéséről tartanak konferenciát április 11-én Léván az egyházi gimnáziumban. A Lévai Egyházi Gimnázium 2011-ben ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Az oktatási intézmény ebből az alkalomból szeretné felvenni az egyházközség gályarab-lelkészének, Czeglédi Péternek a nevét.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.