Kiss Ferenc-könyv

2013. február 01., címkék: könyvbemutató, kiss ferenc, diakónia

A százötven éve született Kiss Ferenc lelkipásztor munkássága előtt tiszteleg a Diakóniai Könyvtár első kötete. Könyvajánló a diakónia vasárnapján.

150 éve született Kiss Ferenc

2012. december 12., címkék: kiss ferenc, évforduló, jubileum

Ebből az alkalomból szülővárosában, Kenderesen emléktábla-avató ünnepi istentisztelet tartottak 2012. december 4-én.

A szolgálat felelőssége

2012. október 27., címkék: királyhágómelléki egyházkerület, kiss ferenc, bihari egyházmegye (kre), lelkész konferenica

Határmenti lelkésztalálkozót tartottak a keleten fekvő kettészakított egyházmegyék október utolsó hétvégéjén, Biharkeresztesen. A kötetlen beszélgetések és tapasztalatcserék mellett a lelkészek Kiss Ferencről, az Országos Református Szeretetszövetség alapítójáról és diakóniai munkájáról is megemlékeztek október 26-án.

Szolgálat a sírig

2012. szeptember 10., címkék: diakónia, mrsz, kiss ferenc, mosdósi otthon

„Szeretet az égig, áldozat a vérig, szolgálat a sírig" – így foglalta össze életét és szolgálatát Kiss Ferenc teológiai professzor, diakónus, akit az intézményes diakónia úttörőjének is neveznek. Születésének 150. évfordulója alkalmából hálaadó alkalmat és emléktábla avatást tartottak Mosdóson, a róla elnevezett idősotthonban.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.