A hívő kutató AHA élménye

2016. november 10., címkék: közéleti és kulturális központ (rkkk), tudományos

Bársony István mérnök volt a vendége a Református életképek sorozat első beszélgetésének november 7-én az Adna kávézóban. Beszélgetőpartnere a mérnöki tudományokban szintén jártas Németh Balázs református lelkipásztor, a műegyetemen folyó mérnökmisszió vezetője és a Budapesti Műszaki Egyetem oktatója volt. A Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány rendezvényét Zila Gábor, az alapítvány titkársági vezetője nyitotta meg.

Pályázati továbbképzést szervez az RKK

2016. szeptember 28., címkék: pályázat, Pályázat, közéleti és kulturális központ (rkkk), rkk, zsinati hivatal

Négy helyszínen – Pápa, Budapest, Miskolc, Debrecen - négy témában pályázatokról és a törvényi változásokról tartanak előadást református kötődésű szervezeteknek, intézményeknek és gyülekezeteknek.

Teremtésvédelem a gyakorlatban

2016. június 09., címkék: közéleti és kulturális központ (rkkk), ökogyülekezet, teremtésvédelem

Az Ökogyülekezeti Mozgalom „Egy házunk van" elnevezésű konferenciája nemcsak elméleti előadásokkal és megújuló energiaforrások bemutatásával várta résztvevőit, hanem olyan, már megvalósult teremtésvédelmi gyakorlatokkal, melyek minőségi változást hoztak egy-egy közösség életébe.

Egy házunk van

2016. június 07., címkék: közéleti és kulturális központ (rkkk), ökogyülekezet, kodácsy tamás, teremtésvédelem

Egy otthonunk van, a Föld, ezért arra jó sáfár módjára nagyon kell vigyáznunk – ez volt az üzenete annak a teremtésvédelmi konferenciának, amelyet a fenti címmel rendezett meg június 3–4-én Debrecenben a Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezeti Tanácsa, a Református Közéleti és Kulturális Központ, valamint a rendezvénynek otthont adó Megújuló Energiapark.

Ne félj!

2016. május 23., címkék: migráció, közéleti és kulturális központ (rkkk)

Dzsihád a migráció árnyékában? címmel rendezték meg a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány kerekasztal-beszélgetés sorozatának újabb alkalmát: május 18-án az Adna Cafe-ban Speidl Bianka orientalista, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója és Hodossy-Takács Előd teológus, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem intézetvezetője beszélgetett a dzsihádról, az iszlám vallás és a kereszténység viszonyáról, a jelenlegi migráció sajátosságairól.

Összefogni és fejleszteni

2016. április 14., címkék: reformátusok lapja, közéleti és kulturális központ (rkkk), migráció

Migráció akkor és most – beszélgetés a migráció etikai vonatkozásairól címmel szervezte meg első programját a megújult Református Közéleti és Kulturális Alapítvány (RKK) április 8-án Budapesten. Az Alapítvány kuratóriumi elnökével, Csányi Jánossal beszélgettünk.

Arculati pályázatot írt ki az RKK

2016. március 30., címkék: pályázat, Pályázat, közéleti és kulturális központ (rkkk)

Május 23-ig lehet új arculatot tervezni a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány számára.

A 20. század történelmi sorsfordulóinak emlékei a református gyülekezetekben

2014. június 16., címkék: közéleti és kulturális központ (rkkk), Pályázat, pályázat, sorsforduló

A Református Közéleti és Kulturális Központ pályázatot ír ki „A 20. század történelmi sorsfordulóinak emlékei a református gyülekezetekben" címmel.

Több nyelven egyet beszélve

2012. június 11., címkék: pünkösd, biblia, ökumené, közéleti és kulturális központ (rkkk), ökumene, Ökumené

Immár negyedszer lehettek tanúi a járókelők a budapesti Deák terén a Pünkösd hétfői ökumenikus nyilvános Bibliaolvasásnak.

Martin Bucer - Egy reformátor és a kor, amelyben élt - könyvbemutató

2011. november 30., címkék: közéleti és kulturális központ (rkkk), kálvin kiadó, könyvbemutató

A Kálvin Kiadó és a Református Közéleti és Kulturális Központ  minden érdeklődőt vár Martin Greschat, Martin Bucer című könyvének bemutatójára.

Fórumbeszélgetés az egyszázalékos kampányfilmről

2011. április 12., címkék: közéleti és kulturális központ (rkkk), egyszázalék, károli egyetem (kre), Egyszázalék, egyszazalek

A Károli Gáspár Református Egyetem és a Református Közéleti és Kulturális Központ fórumbeszélgetésre invitálja az érdeklődőket az Magyarországi Református Egyház 2011. évi egyszázalékos kampányfilmje kapcsán.

Az egyházi törvény módosításáról tartanak tudományos konferenciát

2011. március 11., címkék: közéleti és kulturális központ (rkkk), Hírek, egyházi törvény, károli egyetem, tudományos konferenciák

A vallásszabadság kérdéséről és az egyházak jogi helyzetének szabályozásáról tanácskoznak az MRE zsinati székházában március 16-án. A tanácskozáson részt vesz Jan Peter Balkenende, holland exkormányfő.

A Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány pályázati felhívása

2010. július 06., címkék: Hírek, közéleti és kulturális központ (rkkk)

A Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány meghívásos pályázatot hirdet református felsőoktatási intézmények és kiadók részére kiadványok megjelentetésére.

"Jövevények voltak, akiket befogadtunk"

2010. május 22., címkék: menekültmisszió, Háttér, közéleti és kulturális központ (rkkk), iszlám, németh pál, kókai nagy viktor, szilágyi dezső téri gyülekezet

Ezt a gondolatot, érthették és tapasztalhatták meg mindazok, akik eljöttek május 21-én a Kulturális Sokszínűség Napja alkalmából rendezett „Menekültügy keresztyén szemmel” című szimpóziumra és kulturális napra.  

„halljátok… az igéket”

2010. május 18., címkék: Rendezvény, bibliatársulat, Hírek, deák téri evangélikus templom, Ökumené, luther kiadó, közéleti és kulturális központ (rkkk), ökumené, kálvin kiadó, biblia, pünkösd

Ökumenikus bibliaolvasás lesz a Deák téren. A rendezvény alapgondolata, a pünkösd csodájára emlékezve kivinni az utcán járó emberek közé a Szentírás szavait.

Kulturális Sokszínűség Világnapja református megközelítésben

2010. május 18., címkék: konferencia, missziói központ (rmk), menekültmisszió, Hírek, közéleti és kulturális központ (rkkk)

A Református Missziói Központ valamint a Református Közéleti és Kulturális Központ május 21-én „Menekültügy keresztyén szemmel” címmel szimpóziumot és kulturális napot szervez.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.