Vendégféléven Magyarországon

2015. december 18., címkék: ivan patterson, ír presbiteriánus egyház

Ivan Patterson fél évet töltött a budapesti teológián vendégtanárként. Az Ír Presbiteriánus Egyház korábbi moderátora mesélt magyarországi tapasztalatairól és arról, hogyan tudta kezelni egyháza a hazájában terrortámadásokba torkolló társadalmi-politikai feszültséget.

Krisztust testesítjük meg

2015. november 18., címkék: ivan patterson, xiv. zsinati ciklus 3. ülésszak, ahitat, áhitat, áhítat, szerda

A november 18-i zsinati ülés Ivan Patterson áhítatával kezdődött. Az Ír Presbiteriánus Egyház korábbi moderátora a dunamelléki egyházkerület meghívására érkezett Magyarországra azzal a céllal, hogy a két egyház közötti kapcsolatot elmélyítse. Az áhítatot a Külügyi Iroda fordításában olvashatják.

Képesnek kellett lennünk együtt élni a terrorizmussal

2012. április 20., címkék: ír presbiteriánus egyház, ivan patterson

Két állam, egy közösség – így jellemzi felekezetét az Ír Presbiteriánus Egyház moderátora. Ivan Patterson nemrégiben járt Magyarországon, ekkor beszélgettünk az Észak-Írország közelmúltját bénító terrorizmusról, az egyházat érintő kihívásokról és a fiatalok sürgető bevonásáról.

Debrecenben az Ír Presbiteriánus Egyház moderátora

2012. március 30., címkék: ír presbiteriánus egyház, testvéregyház, ivan patterson

Az Immánuel Otthon lakóit, az egyetem vezetőit és volt cserediákokat látogatott meg Ivan Patterson és felesége. Emellett a Szeretetszolgálat ifjúsági programjairól is tájékozódtak.

Hazánkba látogat az Ír Prestbiteriánus Egyház moderátora

2012. március 23., címkék: roy patton, ivan patterson, moderátor, ír presbiteriánus egyház

Ivan Patterson március végén európai útra indul, látogatást tesz a Magyarországi Református Egyháznál is, egyházi és oktatási intézmények vezetőivel, valamint egykori belfasti ösztöndíjasokkal találkozik. Hazatérve május 28-án átadja moderátori tisztségét Roy Patton-nak.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.