Múltunkkal a jövőbe

2014. november 11., címkék: tiszáninneni egyházkerület, évforduló, sárospatak, hetedik református világtalálkozó, konferencia, világtalálkozó, bodrogkeresztúri konvent

„Küldetésünk, hogy a szabadság örömét továbbadjuk az élet jó ízét elvesztett világban; gyűlölettől átszőtt, önző társadalmunkban felmutassuk az önzetlen jó szándék és a megbocsátás gazdagságát" – hangzott el a Tiszáninneni Református Egyházkerület november 8-i cikluszáró, lelkész-presbiteri konferenciáján, Sárospatakon. Az ünnepi istentisztelettel egybekötött, a VII. Magyar Református Világtalálkozó részeként megrendezett találkozón az egyházkormányzást máig meghatározó Bodrogkeresztúri Konvent 280. évfordulójára emlékeztek.

ÉlesztŐ 2014: Egy ünnep volt!

2014. augusztus 05., címkék: firesz, szlovákiai reformátusok (szrke), 2014, világtalálkozó, hetedik református világtalálkozó

Éppen egy éve annak, hogy a kárpát-medencei méretű Csillagponton jelentették be a szervezők az idei ÉlesztŐ alkalom helyszínét és időpontját: Kopárhegy (Krokava) 2014. július 23-27. Isten jóságának és a közel hatvan lelkes önkéntesnek köszönhetően meg is valósulhatott a terv, amelyen kétszáz-húszan vettek részt.

Székellyé fogadták a genfi reformátort

2014. július 13., címkék: kálvin emlékév, sepsiszentgyörgy, szoboravatás, hetedik református világtalálkozó

Kálvin-szobrot avattak július 10-én Sepsiszentgyörgyön, a 7. Református Magyar Világtalálkozón.

Az egység jegyében ülésezett a Generális Konvent

2014. július 12., címkék: generális konvent elnöksége (gke), sepsiszentgyörgy, generális konvent (gk), hetedik református világtalálkozó

Július 9-én és 10-én  – a 7. Magyar Református Világtalálkozó – részeként az erdélyi Sepsiszentgyörgyön tartotta éves plenáris ülését a Generális Konvent, a Kárpát-medencei református egyházak közös képviseleti testülete.

Tárjátok ki a szíveteket!

2014. július 11., címkék: bölcskei gusztáv, hetedik református világtalálkozó, sepsiszentgyörgy

A debreceni Egység-fesztivál után Sepsiszentgyörgyön folytatódik a VII. Magyar Református Világtalálkozó. Pénteken, július 10-én az erdélyi városban felavatták Kálvin János egészalakos szobrát, és ennek alkalmából istentiszteletet tartottak. Az alkalmon Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspök hirdette Isten Igéjét.

A reformáció magyarságunk alapja

2014. július 10., címkék: balog zoltán, hetedik református világtalálkozó, bogárdi szabó istván, sepsiszentgyörgy

„Legyenek láthatóvá tetteid szolgáidon, egyházadon, gyermekeiden" – a 90. Zsoltár szavaival köszöntötték a közel 1500 résztvevőt a VII. Magyar Református Világtalálkozó határon túli központi rendezvényének megnyitóján. „Sepsiszentgyörgy egy olyan város, amely mindig felvállalta és megbecsülte református örökségét" – hangzott el a július 10-i rendezvényen.

Kálvinról a nagyközönségnek

2014. július 10., címkék: hetedik református világtalálkozó, sepsiszentgyörgy

A július 10-i Református Világtalálkozóra készülődve, egy nappal korábban, július 9-én délután a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház előcsarnokában nyitották meg a Szegedi László Tamás generális direktor által összeállított kiállítást, amely Kálvin János életét és munkásságát tárja az érdeklődők elé.

Postán küldhetjük haza Kálvint a 7. Magyar Református Világtalálkozóról

2014. július 07., címkék: hetedik református világtalálkozó, sepsiszentgyörgy

Kálvin halálának 450. évfordulójára ismeretterjesztő kiállítást szervez az Erdélyi Református Egyházkerület, amely felhasználja a különféle országokban kiadott postabélyegeket, képes levelezőlapokat, és más olyan illusztrációkat, amelyekkel Kálvin személyiségét minden házhoz el lehet juttatni, hiszen a bélyeget azon találták ki, hogy az arra nyomatott üzenetet minden házba be lehessen csempészni - mondja Szegedi László Tamás generális direktor, a kiállítás ötletgazdája.

Tegyünk bizonyságot győzelmes hitünkről!

2014. július 01., címkék: hetedik református világtalálkozó, sepsiszentgyörgy, körlevél, világtalálkozó, kató béla

„A mi református egyházunknak szükségét kell éreznie, hogy éppen ma és mostani körülmények között, egy új évezred küszöbén tegyen bizonyságot a székelyföldi és az erdélyi nagy nyilvánosság előtt győzedelmes hitéről" – Kató Béla püspök és Markó Gábor főgondnok levele a világtalálkozó sepsiszentgyörgyi rendezvénye előtt.

Sepsiszentgyörgyön folytatódik a világtalálkozó

2014. június 13., címkék: hetedik református világtalálkozó, református egység fesztivál, világtalálkozó

Július 10-én Sepsiszentgyörgyön folytatódik a VII. Református Világtalálkozó, ahol egész alakos szobrot állítanak a nagy reformátornak, Kálvin Jánosnak. A részletekről Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke beszélt a június 12-én tartott sajtótájékoztatón.

Református Egység Fesztivál Debrecenben

2014. április 30., címkék: református egység fesztivál, hetedik református világtalálkozó

A Magyar Református Egyház létrejöttének ötéves évfordulóját ünnepeljük 2014. május 24-én Debrecenben.

Indul a Világtalálkozó

2014. április 30., címkék: hetedik református világtalálkozó, református egység fesztivál

Május elsején a felvidéki Czeglédi Péter Napokkal indul a Magyar Reformátusok Hetedik Világtalálkozója, a hat hónapig tartó, különböző helyszíneken zajló rendezvénysorozat.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.