Evangélikusok a halálbüntetésről

2015. május 05., címkék: evangélikus egyház, halálbüntetés

A Magyarországi Evangélikus Egyház elnöksége elutasítja a halálbüntetést - derült ki a kérdés napirenden tartását szorgalmazó nyilatkozatokra reagáló közleményükből.

Lehet-e valakit ténylegesen végleges életfogytiglani szabadságvetésre ítélni a keresztyén tanítás szerint?

2014. június 23., címkék: nyilatkozat, halálbüntetés, index

A Magyarországi Református Egyház Kommunikációs Szolgálatának nyilatkozata a tényleges életfogytiglani szabadságvesztésről. Készült az Index.hu megkeresésére.

Halál rá?

2012. július 24., címkék: halálbüntetés, gyilkosság

Mi a súlyosabb büntetés: egy életen át rácsok mögött élni, és tudni, hogy onnan soha nincs szabadulás, vagy a halál? Vajon megállhatná a helyét az a gondolat a 21. században, hogy Európa közepén egy állam jogosult egy ember életének kioltására? Ha lenne halálbüntetés, az elvetemültek rémületükben jó útra térnének? Nehezen csitulnak az indulatok, hetek óta beszédtéma a halálbüntetés.

Halálbüntetés: a bosszúállás kifejezése?

2012. július 23., címkék: halálbüntetés, reformátusság, amerikai egyesült államok

Az Amerikai Egyesült Államokat úgy tartjuk nyilván, mint a halálbüntetés (capital punishment) hazáját. A valóság ennél jóval árnyaltabb.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.