Ajtót nyitottak

2018. augusztus 14., címkék: gyereknevelés, mezőcsokonya, biztos kezdet, dunántúli reformátusok

200 kilométert autóztunk a hétfő délelőtti hőségben, hogy időben odaérjük a mezőcsokonyai Csillagvár Biztos Kezdet Gyerekház megnyitójára. A somogyi intézmény egyike annak az öt református szociális-közösségi központnak, amelyek a héten nyitják meg kapuikat országszerte. A Kaposvártól 15 kilométerre fekvő faluban is kitárt ajtókkal várták a kisgyermekes szülőket – és minket is.

Hogyan szabjunk határokat gyermekeinknek?

2017. május 20., címkék: gyereknevelés

Kimondott kimondatlan kérdéseink – Siba-Rohn Hilda, a Budai Református Egyházközség lelkésze gyereknevelésről szóló sorozatának ötödik része.

Miért fontosak az apák? – Bibliai apakép

2017. május 14., címkék: gyereknevelés

Kimondott kimondatlan kérdéseink – Siba-Rohn Hilda, a Budai Református Egyházközség lelkésze gyereknevelésről szóló sorozatának negyedik része.

Hogyan segítsünk gyermekünknek elfogadni az elfogadhatatlant?

2017. május 06., címkék: gyereknevelés

Kimondott kimondatlan kérdéseink – Siba-Rohn Hilda, a Budai Református Egyházközség lelkésze gyereknevelésről szóló sorozatának harmadik része.

Miért járjunk gyermekeinkkel keresztyén közösségbe?

2017. április 29., címkék: gyereknevelés, közösség

Kimondott kimondatlan kérdéseink – Siba-Rohn Hilda, a Budai Református Egyházközség lelkésze gyereknevelésről szóló sorozatának második része.

Gyermekeink a digitális világban

2017. április 22., címkék: gyereknevelés

Kimondott kimondatlan kérdéseink – Siba-Rohn Hilda, a Budai Református Egyházközség lelkésze gyereknevelésről szóló sorozatának első része.

Kimondott kimondatlan kérdéseink

2017. április 22., címkék: gyereknevelés

„Hiszen ezek az én kérdéseim is!" Ez jutott eszembe, amikor a budai egyházközség gyerekekkel kapcsolatos írásait olvastam. Meg az is eszembe jutott, hogy ha gyereked van, akkor kapsz mellé sok kérdést is. Kitől kapod? Leginkább magadtól. Egyik pillanatról a másikra fogalmazódnak meg, és legtöbbször magadban, magadnak teszed fel. Vagy sikerül megválaszolni, vagy nem. Most a válaszok megtalálásában szeretnénk segítséget adni.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.