Újraindult a Magyar Református Nevelés

2017. augusztus 31., címkék: folyóirat, lapajánló, református pedagógiai nevelés

Elektronikus formában indult újra Református Pedagógiai Intézet folyóirata, amelynek legújabb száma a hivatás témáját járja körül.

Az új Mediárium

2014. február 25., címkék: debreceni teológia (drhe), folyóirat

Megjelent a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Kommunikáció- és Társadalomtudományi Intézete folyóiratának legfrissebb száma.

Lapozzuk fel a Presbiter reformációi számát

2011. október 19., címkék: presbiter, lapszemle, reformáció, folyóirat

Megjelent a Magyar Református Presbiteri Szövetség lapja, a Presbiter szeptember-októberi lapszáma. A 20. évfolyamát jubiláló réteglap nem csak a presbitereket, hanem minden érdeklődőt vár olvasói közé.

Megjelent az Igazság és Élet 2011/3. száma

2011. július 06., címkék: 2011, igazság és élet, folyóirat

A lap a nyári hónapokra tartalmaz igetanulmányokat, prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, valamint segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, illetve a tanévnyitó istentisztelethez, ifjúsági bibliaórához ad gazdag segédanyagot.  

Az Üzenet július elsejei számából

2011. július 04., címkék: erdélyi egyházkerület, 2011, üzenet, lapszemle, folyóirat

  A Generális Konvent temesvári üléséről és az európai keresztyén internetkonferenciáról is olvashatunk az Erdélyi Református Egyházkerület lapjának legújabb számában.

Pünkösdi Harangszó

2011. május 29., címkék: egyházi sajtó, folyóirat, Határon túl, pünkösd, Hírek, királyhágómelléki egyházkerület, harangszó

  A királyhágómelléki reformátusok lapjának ünnepi számában, egyebek mellett a szatmári kórházmisszióról, a Mezőtelkiben tartott ifjúsági találkozóról és a trianoni országcsonkításról is olvashatunk.

A református egyházról cikkez a Magyar Narancs

2011. május 13., címkék: média, folyóirat, állam-egyház kapcsolatok

Dunán innen, Tiszán túl - Útkereső református egyház címmel közöl írást a Magyar Narancs csütörtökön megjelent száma. A hetilap cikke szerint a közegyházi egyszázalékos kampány keltette, az egyházon kívül is hullámokat verő belső vita csak láthatóvá tette a már létező személyes, szemléleti és politikai ellentéteket.

Először jelent meg közlönyként a Református Egyház című folyóirat

2011. február 22., címkék: folyóirat, MRE közlöny, kiadvány

A korábbi lelkipásztori folyóirat mostantól az MRE közlönye lesz, és évente legalább négyszer jelenik meg.

Megjelent a Magyar Református Nevelés 2010/4. száma

2011. február 14., címkék: folyóirat, pedagógiai intézet (rpi)

Pedagógia a XXI. században a témája Református Pedagógiai Intézet szakmai lapja legújabb számának, amely kiemelt figyelmet szentel Karácsony Sándor jeles református pedagógus munkásságának.

Megjelent a Presbiter ünnepköszöntő száma

2010. október 08., címkék: jubileum, presbiter, folyóirat

Húsz kedves esztendeje az Úrnak címmel jelent meg a Presbiter vezércikke, mely hálaadásra hívja az olvasót a szövetség elmúlt két évzizedéért.

Tallózó – miről ír a szingapúri és az angol reformátusok havilapja?

2010. augusztus 23., címkék: Nagyvilág, havilap, szingapúr, folyóirat

A szingapúri reformátusok havi hírlapja, a Synod és az angol reformátusok havilapja, a Reform számos érdekességről ír július-augusztusi számában. Lapozzunk bele testvérlapjainkba!

Megjelent a Közösség debreceni egyházmegyei magazin nyári száma

2010. június 14., címkék: debreceni egyházmegye, egyházi sajtó, Hírek, folyóirat

A 2009 decemberében induló negyedéves lap célja, hogy a református kultúra értékeit és a Szentírás aktuális üzenetét közérthető formában közvetítse, illetve hogy a Debreceni Egyházmegyéhez tartozó 36 gyülekezet közösséggé szerveződését segítse.

A Harangszó júniusi második számából

2010. június 10., címkék: harangszó, királyhágómelléki egyházkerület, Határon túl, egyházi sajtó, folyóirat

Az egyházi élet gazdagságát bemutató írások mellett négyoldalas választási mellékletettel jelentkezik a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja.

Laptalálkozó a Partiumban

2010. június 07., címkék: harangszó, királyhágómelléki egyházkerület, presbiteri szövetség, üzenet, Határon túl, folyóirat

A királyhágómelléki Hídalmás ad otthont a Presbiter című folyóirat kihelyezett szerkesztőbizottsági ülésének július 2–3-án.

Az esztétika és a művészet lapjában református anyagok

2010. június 07., címkék: Nagyvilág, művészet, folyóirat

A németországi Hagenben jelenik meg a művészet, kultúra, teológia és esztétika témakörben a Ta katoptrizómena című folyóirat, melynek felelős kiadója a református Andreas Mertin.

A Kálvinista Szemle júniusi számáról

2010. június 02., címkék: Határon túl, egyházi sajtó, folyóirat, kálvinista szemle, szlovákiai keresztyén egyház, reformátusok lapja, firesz

A küszöbönálló parlamenti választásokról, a beázott zempléni műemlék templomról és a Fiatal Reformátusok Szövetségéről is ír a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház hivatalos lapja.

Nem üzleti vállalkozás

2010. június 01., címkék: Háttér, fekete károly, folyóirat, köntös lászló, egyházi sajtó, kálvincsillag, Fekete Károly

Már javában zajlanak a közös Kárpát-medencei református lap megjelenésének előkészületei. A munka gördülékenyen halad, az anyagok egy része már beérkezett, a lap reménység szerint októberben kerül az olvasók kezébe. A munkálatokról Köntös László dunántúli főjegyzővel, a református magazin felelős szerkesztő-helyettesével beszélgettünk.

Megjelent a Dunántúli Református Lap húsvéti száma

2010. április 01., címkék: dunántúli egyházkerület, dunántúli egyházi napok (rend), húsvét, Hírek, folyóirat

  A húsvéti ünnepek alkalmával ismét kezükbe vehetik az olvasók a Dunántúli Református Lapot. A gyülekezeti beszámolók mellett olvashatunk a REND-ről, interjú készült Kovács Ákossal, és a publicisztika, igetanulmány, könyvajánló, egyháztörténeti visszatekintés megtalálhatók az Egyházkerület friss hírei is.

20 ÉV: "Akkor írok, ha valami fáj" – Beszélgetés Bustya Dezsővel, az Üzenet volt főszerkesztőjével

2010. március 29., címkék: folyóirat, kolozsvár, bustya dezső, Határon túl, reformátusok lapja, üzenet, interjú

Az Üzenet születésének húszéves évfordulója alkalmából Bustya Dezső lelkipásztor, a lap volt főszerkesztője az újság megszületéséről, a szerkesztőségről, a kezdeti lelkesedésről, a példányszám apadásáról beszél.

Megjelent a Közösség

2010. március 25., címkék: debreceni egyházmegye, Gyülekezeti hírek, folyóirat

A Debreceni Református Egyházmegye magazinjában többek között „Nincs még egy bolygónk”, „Az vagy amit eszel (?!)” „A többi csak homok” címekkel olvashatnak írásokat. Az újságban programokat és könyveket is ajánlanak, valamint megismerhetik Dr. Csabina Sándort, az egyházmegye gondnokát. A Közösség megvásárolható Debrecenben, a Református Könyvesboltban.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.