Látta már a Diplomatát?

2018. október 05., címkék: soos géza, film, soós géza

A Soli Deo Gloria diákmozgalom vezetőjeként dolgozott, a 2. világháborúban az üldözött zsidók mentésében is részt vett és szervezője volt a 75 évvel ezelőtti balatonszárszói Magyar Élet Tábornak. Soos Gézáról, a református embermentőről film is készült a közelmúltban, mely mostantól ingyenesen megnézhető.

Mózesért versengenek

2013. március 26., címkék: film, mózes

Ridley Scott új Mózes-feldolgozást készít, Christian Bale-lel a főszerepben, de mások is próbálkoznak a történet megfilmesítésével.

Református alkotások az Ökumenikus Diákfilmszemle döntőjében

2012. május 14., címkék: ifi, film, ökumenikus

Az I. Ökumenikus Diákfilmszemle előzsűrije nemrég határozott arról, mely filmek kerülhetnek be a döntőbe, vagyis a diákfilmszemle vetítésére. A 28 döntőbe jutott alkotás közül 12 református.

Meghirdették az első Ökumenikus Diákfilmszemlét

2012. február 18., címkék: ökumene, Ökumené, film, Pályázat, ökumené, pályázat

Országos filmszemlét hirdettek katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára. A pályázat kiemelt témája: Álarcok. Amikor – szándékosan vagy akaratlanul – más látszik kívülről, mint ami belül van.

Minden napra újabb ötlet – Könyv, film- és zeneajánló

2011. december 12., címkék: könyv, film, körösvölgyi zoltán, Advent 2011

Könyvet, filmet, zenét, élményt adni és kapni, együtt örülni neki jó – karácsonykor is. Mindehhez azonban nem kell feltétlenül a fél áruházat a kosarunkba raknunk – akár odahaza is körülnézhetünk a polcon, és kiválaszthatjuk azokat a kedvenceket, amelyekkel a téli szünidő értékes szórakozást, lelki feltöltődést jelenthet mindannyiunk számára. Körösvölgyi Zoltán minden hétköznap frissülő ajánlataiban a „Tiszta karácsony“ jelmondat jegyében nem csak újdonságok, hanem olyan filmek, könyvek is szerepelnek, amelyek akár antikváriumban is hozzáférhetőek.

Akiért a csalogány énekel

2011. október 31., címkék: reformátusok lapja, 56-os forradalom, megemlékezés, film

Ez lenne a címe annak a filmnek, amelyet az ‘56-os szerepvállalásáért kivégzett Tóth Ilona orvostanhallgató emlékének szentelnének az alkotók. Elképzeléseiről, nehézségeiről, a református Tóth Ilonáról és a forradalom mai megítéléséről a Mansfeld című alkotást is rendező Szilágyi Andor beszélt lapunknak.

Nemzetközi ökumenikus zsűri a Jameson CineFesten

2011. március 31., címkék: fesztivál, film, ökumenikus

Először a hazai filmfesztiválok történetében négytagú nemzetközi ökumenikus zsűri is értékeli majd a filmeket a szeptemberi Jameson CineFesten, azaz a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.