Rangos elismerést kapott az Európa Rádió

2020. február 29., címkék: európa rádió

Az Európa Rádió kapta idén a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottsága által alapított sajtódíjat.

Kitüntették az Európa Rádiót

2014. szeptember 17., címkék: kitüntetés, európa rádió

Először adták át a Szalay Annamária Média Alapítvány díjait azoknak az újságíróknak, akik munkájukkal segítik a gyermekek tudatos médiahasználatra nevelését.

Szól a rádió

2014. június 17., címkék: európa rádió, interjú

Zemplénben is megkezdte a sugárzást az Európa Rádió. Néhány hete Sárospatakon és Sátoraljaújhelyen is helyi szerkesztősége van a református adónak. Sike Gábor főszerkesztőt erről és a terveikről kérdeztük.

Zemplénben is megszólalt az Európa Rádió

2014. május 30., címkék: európa rádió, zempléni egyházmegye

A Tiszáninneni és a Tiszántúli Református Egyházkerület rádiója, az Európa Rádió megkezdte adását Zemplénben is.

Rádiós ökumenikus istentiszteletek

2013. január 22., címkék: Ökumenikus imahét, európa rádió, ökumenikus imahét

Január 28-ig minden este nyolctól ökumenikus istentiszteletet sugároz az Európa Rádió.

Eredményhirdetés után

2013. január 17., címkék: szerbiai reformátusok (szrke), püspökválasztás, európa rádió

A körülményeskedéstől és feszültségtől sem mentes délvidéki püspökválasztásról készített helyszíni riportot az Európa Rádió.

A reformáció jegyében

2012. november 02., címkék: európa rádió, honlap, reformáció napja

Elmélkedések, interjúk, nyilatkozatok és videó-riportok a reformáció jegyében. A kerületi református portálok anyagaiból szemezgettünk a hétvégére. Nézze, hallgassa, olvassa!

Jézus Krisztus, a mi életünk

2012. október 09., címkék: európa rádió, Reformáció hónapja, reformáció hónapja

Október a reformáció hónapja. Ebből az alkalomból az Európa Rádióban október 15 és 19 között mindennap 18 órától evangelizáció hallható.

Rádiós közvetítések az ökumenikus imahéten

2012. január 15., címkék: Ökumené, rádiós istentiszteletek, ökumene, Ökumenikus imahét, ökumenikus imahét, ökumené, európa rádió

Az Európa Rádió istentisztelet közvetítések segítségével követi nyomon az ökumenikus imahét programjait Budapesten, Debrecenben, Miskolcon és Nyíregyházán is. Az istentsizteletek minden este nyolc órától kerülnek adásba az alábbi rend szerint.

Ünnepi istentiszteletek az Európa Rádióban

2011. december 08., címkék: európa rádió, Advent 2011, rádiós istentiszteletek

Adventben, karácsonykor és az év utolsó napján az Európa Rádió ünnepi istentiszteleteket közvetít. Vasárnaponként 11 órától Miskolcon a 90,4, Nyíregyházán a 100,5, Záhony térségében a 90,4, a legújabb állomáson Debrecenben pedig a 94,4 MHz-en hallgathatók az alkalmak.  

Adventi gondolatok az Európa Rádióban

2011. december 02., címkék: rádiós istentiszteletek, Advent 2011, európa rádió

Már hagyomány, hogy adventi időszakban megszólaltat lelkészeket az Európa Rádió. Adventi gondolataikkal szeretnének segíteni a hallgatókat abban, hogy lélekben készüljenek Krisztus születésére. Hallgassák meg!

„Reformáció-megújulásunk” – nyírségi evangelizáció

2011. október 16., címkék: evangelizáció, Reformáció hónapja, nyírségi egyházmegye, európa rádió, cseri kálmán, reformáció hónapja, evangélizáció

 Egyházmegyei evangelizációs hetet szerveznek a Nyírségben 2011. október 17-től 22-ig "Reformáció-megújulásunk" címmel.

Debrecenben is szól az Európa

2011. október 06., címkék: bölcskei gusztáv, debrecen, európa rádió, csomós józsef

Hivatalosan is elindult Debrecenben az Európa Rádió. A református médium a tiszáninnei és tiszántúli egyházkerületek tulajdonában működik hat éve. A rádió Miskolcon a 90,4, Nyíregyházán a 100,5, Záhony térségében a 90,4, a legújabb állomáson Debrecenben pedig a 94,4 MHz-en fogható.

Kerüljön felszínre a környezetünkért érzett felelősség

2011. május 20., címkék: Szeretethíd, szeretethíd, 2011, európa rádió

Ebben az egymástól elidegenedett világban a Szeretethíd lényege, hogy szeretet-kapcsolatok épülhessenek, és olyan emberek is megismerkedhessenek egymással, akik egyébként soha nem találkoztak volna – véli Kozákné Kovács Ildikó, aki a Délpesti Református Egyházmegyében szervezett önkéntes csapatot a Szeretethídra.

Akarsz saját rádiót?

2010. január 29., címkék: misszió, európa rádió, pályázat, Pályázat, Hírek

Magyarország missziós terület a történelmi keresztény egyházak számára. Erre a feladatra kiválóan alkalmas és korszerű eszköz a rádió, ami nem csak az érdeklődést tudja felkelteni az egyházaink iránt, de a hívek részére is naprakész tájékoztatást tud adni.

A jövő kis rádiósai

2010. január 20., címkék: európa rádió, Háttér, egyházi sajtó

Az Európa Rádió miskolci stúdiójában jártak a Bán Zsigmond Református Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda fotó-média tanszakos diákjai. A tanulmányi kirándulásról a diákok kisfilmet forgattak és fényképeket készítettek.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.