Pro Caritate díjat kapott Rozsnyai István

2018. november 23., címkék: elismerés, díj, Pro Caritate, díjátadó

Második alkalommal vehette át Rozsnyai István, a Tiszántúli Református Egyházkerület Diakóniai Bizottságának elnöke, a Vértesi Református Egyházközség lelkipásztora a Pro Caritate díjat. Az elismerést Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára adta át a Szociális Munka Napján. A díj a szociális területen végzett kiemelkedő tevékenységek elismeréséért, a szociális ellátás fejlesztéséhez való hozzájárulásért adományozható legmagasabb szakmai elismerés.

Príma primissima

2013. december 11., címkék: bagdy emőke, elismerés

Tizenegyedik alkalommal adták át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, művészet, kultúra, tudomány és sport kiemelkedő képviselőinek péntek este a Művészetek Palotájában.

„Még többen lennénk, ha dolgozni kellene”

2013. augusztus 09., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), árvíz 2013, pál sándor, elismerés

A júniusi árvízi védekezésben négyszázhatvanhét önkéntes segített a Magyar Református Szeretetszolgálaton (MRSZ) keresztül. Sokan nem csak néhány órára, hanem több napra kapcsolódtak be a védelmi munkálatokba. A lelkes segítők munkáját augusztus 8-án oklevéllel és ünnepséggel köszönte meg a Szeretetszolgálat.

Embermentőket ismertek el

2013. augusztus 05., címkék: bodoky richárd, joó sándor, zsidómentő, elismerés

A II. világháború, a vészkorszak idején zsidók életét megmentő tizenegy embert ismertek el „Helytállásért" oklevéllel a humánum napján, augusztus 4-én a budapesti, Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban. Az elismertek között volt Dr. Bodoky Richard, a Bethesda egykori igazgatója és Joó Sándor református lelkész is.

Református intézményvezetőt díjaztak

2013. május 24., címkék: gálné ács mária, elismerés, lórántffy zsuzsanna kismamaház

Benkő Sándor-díjjal ismerte el Miskolc város Gálné Ács Mária szolgálatát. A miskolci Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház Családok Átmeneti Otthonának vezetője Miskolc város ünnepén vehette át a kitüntető elismerést, május 11-én.

Oláh Emil tábori lelkész oklevelet vehetett át szarajevói szolgálatáért

2011. július 28., címkék: oláh emil, elismerés, tábori lelkészség

Július 24-én köszönték meg Oláh Emil tábori lelkész szarajevói szolgálatát, amit két nappal később oklevéllel is elismertek.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.