Új lelkészek az egyház szolgálatában

2019. november 28., címkék: lelkészszentelés, egységes lelkészképesítő vizsga, lelkész

Harmincnégy új lelkipásztor kezdte meg szolgálatát a Magyarországi Református Egyházban. A teológusokat a szeptemberi egységes lelkészképesítő vizsga után, az előző hetekben szentelték fel a négy egyházkerületben.

Diákokból szolgatársak

2019. szeptember 19., címkék: egységes lelkészképesítő vizsga

„Nem is csak a tudásunkról adtunk számot, hanem valamilyen formában a lelkületünkről is." Harmincheten tettek sikeres lelkészképesítő vizsgát idén egyházunkban. A keddi és szerdai megmérettetésen részt vevőket arról kérdeztük, mi indította őket erre a pályára, mitől más ez az utolsó vizsga, mint a többi és hogyan képzelik el szolgálatukat lelkipásztorként.

Mérföldkő a lelkészi szolgálatban

2018. szeptember 13., címkék: egységes lelkészképesítő vizsga

„Volt, amikor kevésnek éreztük teljesítményünket, de Isten mindig megáldotta az elhatározásunkat, tovább haladhattunk és végül eljuthattunk idáig" – fogalmazott sikeres lelkészképesítő vizsgája után Szemere Judit. Leendő lelkipásztorainkat a megmérettetéssel és tanulmányaikkal kapcsolatos tapasztalataikról kérdeztük.

Egységes lelkészképesítő vizsgát tartottak

2017. szeptember 14., címkék: egységes lelkészképesítő vizsga

Szeptember 12-én és 13-án került sor az idei egységes lelkészképesítő vizsgára a Magyarországi Református Egyház Zsinati Székházában. A két nap során összesen harminckilenc jelentkező vette sikerrel a lelkésszé váláshoz szükséges utolsó megmérettetést.

Egységes lelkészképesítő vizsga

2017. május 02., címkék: egységes lelkészképesítő vizsga, lelkészképesítő vizsga, egységes lelkészképesítő bizottság

Szeptember 12-én és 13-án a Magyarországi Református Egyház Zsinati Székházában tartják a 2017-es egységes lelkészképesítő vizsgát, melynek jelentkezési határideje július 31.

Véget ért az egységes lelkészképesítő vizsga

2016. szeptember 15., címkék: egységes lelkészképesítő vizsga

Szeptember 13-án és 14-én tartották az egységes lelkészképesítő vizsgát a Magyarországi Református Egyház (MRE) Zsinati Székházában. A kétnapos eseményen összesen ötvenhatan adtak számot tudásukról, voltak közöttük, akik – határon túli intézmények hallgatóiként – különbözeti vizsgát tettek.

Vizsga előtt idén is

2016. április 21., címkék: egységes lelkészképesítő vizsga

Július 31-ig lehet jelentkezni az őszi egységes lelkészképesítő, honosító, illetve különbözeti vizsgára.

„Szeresd a gyülekezetet!”

2015. szeptember 19., címkék: egységes lelkészképesítő vizsga, interjú

Vida Máté Tiszántúlról érkezett. A bihari egyházmegyéből nemrég került át a debreceni egyházmegyéhez tartozó Kismarjára. Egyike annak a négy, a napokban sikeres lelkészképesítő vizsgát tett teológusnak, akiket eddigi szolgálatukról és a lelkészi hivatásukról kérdeztünk. (A beszélgetés a vizsga előtti héten készült.)

„Hit és alázat”

2015. szeptember 18., címkék: egységes lelkészképesítő vizsga, interjú

Seres Gabriella a pápai teológia elvégzése óta a kaposvári egyházközségben szolgál. Egyike annak a négy, a napokban sikeres lelkészképesítő vizsgát tett teológusnak, akiket eddigi szolgálatukról és a lelkészi hivatásukról kérdeztünk. (A beszélgetés a vizsga előtti héten készült.)

„Nehéz, szükséges és szép hivatás”

2015. szeptember 17., címkék: interjú, egységes lelkészképesítő vizsga

Németh Tamás a Pozsonyi úton szolgál a budapesti teológia elvégzése óta. Egyike annak a négy, a napokban lelkészképesítő vizsgát tett teológusnak, akiket eddigi szolgálatukról és lelkészi hivatásukról kérdeztük. (A beszélgetés a vizsga előtti héten készült.)

„Egyetlen feladat van: az evangélium hirdetése”

2015. szeptember 17., címkék: interjú, egységes lelkészképesítő vizsga

Madaras Irma a zempléni egyházmegyében töltött hatodévesi szolgálat után, nyár végén Csobaj és Taktabáj településeire lett kirendelve. Egyike annak a négy, a napokban lelkészképesítő vizsgát tett teológusnak, akiket eddigi szolgálatukról és lelkészi hivatásukról kérdeztük. (A beszélgetés a vizsga előtti héten készült.)

Elkezdődött az egységes lelkészképesítő vizsga

2015. szeptember 15., címkék: lelkészképesítő, egységes lelkészképesítő vizsga

Szeptember 15-én és 16-án ötvenöt lelkészjelölt ad számot tudásáról és felkészültségéről a Magyarországi Református Egyház (MRE) Zsinati Székházában.

Egységes lelkészképesítő vizsga 2014

2014. április 29., címkék: 2014, egységes lelkészképesítő vizsga

Szeptember 16-án és 17-én a Magyarországi Református Egyház Zsinati Székházában tartják a 2014-es egységes lelkészképesítő vizsgát. Az Egységes Lelkészképesítő Bizottság közleménye.

Megkezdődött az egységes lelkészképesítő vizsga

2013. szeptember 17., címkék: egységes lelkészképesítő vizsga

Kedd reggel megkezdődött az egységes lelkészképesítő vizsga az MRE teológiáin végzett hallgatók számára.

Nyári szünet után újra ülésezett az Elnökségi Tanács

2013. szeptember 16., címkék: zsinat, egységes lelkészképesítő vizsga, generális konvent elnöksége (gke), elnökségi tanács

A Generális Konvent szeptemberi ülésének, valamint a Zsinat novemberi ülésszakának az előkészítése is szerepelt a testület őszi első tanácskozásának napirendjén.

Nem látszatvizsga

2012. szeptember 17., címkék: egységes lelkészképesítő vizsga

Harminckilenc lelkipásztor – köztük három honosítási kérelmet benyújtó – tett eredményes lelkészképesítő vizsgát az Egységes Lelkészképesítő Bizottság (ELB) előtt szeptember 11. és 13. között Budapesten, a zsinati székházban.

Debütált az Egységes Lelkészképesítés

2011. szeptember 23., címkék: egységes lelkészképesítő vizsga, pápai teológia (prta), károli egyetem (kre), Háttér, bölcskei gusztáv

A vizsgabizottság nevében szeretném megköszönni, azokat a feleleteket, megnyilvánulásokat, amelyeket hallhattunk, és az írásbeli dolgozatok alapján megismerhettünk – kezdte Bölcskei Gusztáv, az MRE Zsinatának lelkészi elnöke az első Egységes Lelkészképesítő Vizsga eredményhirdetését szeptember 20-án.

Egységes lelkészképesítő vizsga először

2011. szeptember 20., címkék: károli egyetem (kre), Hírek, pápai teológia (prta), egységes lelkészképesítő vizsga

A Magyarországi Református Egyház Zsinata már előző ciklusában megfogalmazta azt az igényt, hogy felsőoktatási tanintézményein túlmutató, egységes lelkészképesítési eljárással juthassanak lelkipásztori oklevélhez Egyházának lelkészei. Az első egységesített vizsgára szeptember 20-án és 21-én kerül sor, az MRE Zsinati Székházában.

A Zsinat a ciklus félidejéhez érkezett

2011. május 26., címkék: református oktatás, egységes lelkészképesítő vizsga, zsinati ülés

A XIII. Zsinat hetedik ülésszakának első napján a zsinati tagok határozatot hoztak a szociális és közoktatási intézmények átvétele tárgyában, elfogadták az országos hatáskörű közoktatási intézmény kialakításáról szóló javaslatot, valamint az egységes lelkészképesítő vizsga szabályrendeletét. A zsinaton részt vett a Kárpátaljai Református Egyház elnöksége is Zán Fábián Sándor püspök, és Nagy Béla főgondnok személyében.

Az Egységes Lelkészképesítő Bizottság felhívása

2011. május 10., címkék: egységes lelkészképesítő vizsga

Az Egységes Lelkészképesítő Bizottság várja mindazon egyháztagok jelentkezését, akik valamely lelkészképző intézetben református lelkészi egyetemi oklevelet szereztek, de lelkészképesítő vizsgát még nem tettek, és lelkészi oklevelüket most kívánják megszerezni.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.