Az ENSZ kisebbségügyi különmegbízottjával találkoztak az erdélyi magyar történelmi egyházak vezetői

2018. december 05., címkék: restitúció, kató béla, kisebbségi jogok, ensz, egység

Az egyházvezetők az egyházi javak visszaszolgáltatásáról tájékoztatták szerdán Kolozsváron Fernand de Varennes különmegbízottat, a kisebbségi jogok kanadai-ausztrál állampolgárságú szakértőjét.

Az egység ereje

2016. augusztus 01., címkék: egység

Összegyűjtöttük a misszió, a szeretetszolgálat, az oktatás, az ifjúság és a kommunikáció területén megvalósult Kárpát-medencei együttműködés elmúlt egy évének néhány fontos eredményét.

Inspiráló az egységünk

2016. július 11., címkék: egység, interjú, Generális Konvent, generális konvent

A Kárpát-medencei református egyházak modellértékű kapcsolatairól, az egyházak igazságtalanság elleni küzdelméről, valamint Európának a világ református családjában betöltött szerepéről is beszélgettünk Chris Fergusonnal, a Református Egyházak Világközösségének (REV) főtitkárával a Generális Konvent kassai ülésén.

Új szobrot kap a fejdelem Erdélyben

2013. október 05., címkék: egység, kató béla, bethlen gábor

Bethlen Gábor fejedelemmé választásának 400. évfordulója alkalmából szobrot avatnak október 23-én a Kolozsvár Alsóvárosi Református Egyházközség templomának kertjében. A közelgő szoborállítás kapcsán Kató Bélával, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökével Mihály Noémi, az Agnus Rádió munkatársa beszélgetett. A Kétágú templom melletti szobor Péterfy László szobrászművész alkotása.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.