Kárpát-medencei református borászok találkoztak Felvidéken

2017. március 07., címkék: borum, mrsz, felvidéki reformátusok, egyháztáji, szeretetszolgálat (mrsz)

Az egész Kárpát-medencéből több mint nyolcvan borász vett részt a BORUM – Kárpát-medencei református borászok versenyének és szakmai találkozóján, amelynek idén a felvidéki Vámosladány, Garamsalló és Léva adott otthont. A Magyar Református Szeretetszolgálat Egyháztáji Programja keretében március 3. és 5. között megszervezett eseményen mintegy százhúsz bormintát adtak le.

A borász lelkiállapota kihat a bor minőségére is

2016. március 09., címkék: egyháztáji, borum

Negyedik alkalommal szervezte meg a Magyar Református Szeretetszolgálat a Kárpát-medencei református borászok és szőlészek fórumát, melynek Hajós és Császártöltés adott otthont március első hétvégéjén.

Kis kezdetből nagy dolgok

2014. július 03., címkék: egyháztáji vásár, egyháztáji, Egyháztáji vásár, budapest-árpádföld

„Ez nem csak egyszerű termelő piac, sokkal inkább a találkozásról, a kapcsolatokról szól" – mondta Nyikos András budapest-árpádföldi lelkész az első fővárosi Egyháztáji vásárról, melynek a frissen önállósult lelkes kertvárosi gyülekezet adott otthont június 21-én.

Egyháztáji Miskolcon is

2014. március 10., címkék: miskolc, egyháztáji, Miskolc, szeretetszolgálat (mrsz)

Első alkalommal rendezték meg Miskolcon az Egyháztáji vásárt március 8-án, míg Debrecenben folytatódott a népszerű kezdeményezés, melynek révén az egyházhoz közel álló termelők lehetőséget kapnak termékeik szélesebb körű népszerűsítéséhez. A következő hetekben további új helyszíneken, Naszályon és Mezőcsáton nyílik meg az Egyháztáji vásár.

Nyitott kertkapuk hétvégéje Telkibányán

2013. szeptember 19., címkék: egyháztáji, telkibánya

„A majd egyhektáros parókiaudvar gyümölcsöse az előttem járók szorgalmára emlékeztet, és minduntalan azt sugdossa a fülembe: lehetőség." Szalay László Pál írása a tirek.hu-n.

Második Egyháztáji vásár Debrecenben

2013. szeptember 10., címkék: egyháztáji vásár, egyháztáji, Egyháztáji vásár

Az első sikeres termelői piac után szeptember 7-én ismét megszervezte a Református Szeretetszolgálat az Egyháztáji vásárt. A Széchenyi kerti Református Egyházközség templomának udvarában rendezett alkalmon több mint hatszázan voltak jelen.

Első Egyháztáji vásár

2013. szeptember 04., címkék: egyháztáji, reformátusok lapja, egyháztáji vásár, Egyháztáji vásár

Családias hangulat, baráti légkör, kedvező árú, minőségi termékek és maximális tájékoztatás. Ezek az első visszajelzések a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) első, Egyháztáji elnevezésű vásáráról, amelyre több százan voltak kíváncsiak. A piacnak augusztus 24-én Debrecenben a Széchenyi kerti református templom udvara adott otthont.

Első Egyháztáji vásár

2013. augusztus 27., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), debrecen, egyháztáji

Több százan látogattak el a Magyar Református Szeretetszolgálat első Egyháztáji vásárára, amelyet Debrecenben a Széchenyi kerti Református Templom kertjében tartottak augusztus 24-én.
A piacon mintegy húsz Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkezett kistermelő kínálta portékáját. Az érdeklődők vehettek krumplit, lekvárt, mézet, sajtot, savanyúságot, paradicsomot, dinnyét, de még kolbászt vagy szalonnát is.

Reformátusok a teremtett világért

2012. augusztus 07., címkék: reformátusok lapja, teremtés hete, ökogyülekezeti tanács, teremtésvédelem, egyháztáji

Az egyházi világszervezetek és a nyugati egyházak évtizedek óta rendszeresen kifejezik a teremtett világért érzett aggodalmukat. Felelősségük tudatában számos olyan programot is elindítottak, amelyek közösségeik ökológiai lábnyomának csökkentésére és a környezettudatos életmód népszerűsítésére törekednek. A magyarországi egyházak ezen a területen jelentős lemaradásban vannak, de az elmúlt években elkezdték ledolgozni több évtizedes hátrányukat.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.