Odafigyelni egymásra

2015. február 16., címkék: egyházi sajtó

Szakmai tanácskozást tartottak február 12-én Mályiban a Kárpát-medencei református média képviselői. A megbeszélésen – a 2009 májusában létrejött Kárpát-medencei magyar református egység elmúlt éveire is visszatekintve – a kommunikációs együttműködés elmélyítésének lehetőségit vitatták meg a részvevők.

Megjelent az Igazság és Élet 2013/3. száma

2013. június 30., címkék: egyházi sajtó, lapszemle

Megjelent az Igazság és Élet 2013/3. száma, amely július-augusztus-szeptember hónapokra (Szentháromság után 6. vasárnaptól a 18. vasárnapig) tartalmaz igetanulmányokat, prédikációvázlatokat vasárnapi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági bibliaórákhoz.

Megjelent az Igazság és Élet 2013/2. száma

2013. április 09., címkék: egyházi sajtó, igazság és élet

A kötet április, május és június hónapokra (Húsvét utáni vasárnaptól a Szentháromság ünnepe utáni 5. vasárnapig) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, illetve gyermek nyári táborokhoz, pünkösdi ifjúsági istentisztelethez ad gazdag segédanyagot.

reForrás

2013. április 03., címkék: egyházi sajtó, lapszemle, tiszáninneni egyházkerület

Új névvel jelentkezik a Tiszáninneni Református Egyházkerület lapja. A megújult kiadvány első száma húsvétra jelent meg.

Mértékadó

2013. január 25., címkék: reformátusok lapja, egyházi sajtó

A mostani lapszámtól kezdve állandó melléklettel jelenik meg a Reformátusok Lapja. A címe: Mértékadó. Tartalma szerint rádió- és televízióújság, amelyet az Új Ember katolikus hetilappal közösen szerkeszt a Reformátusok Lapja.

Lektorált folyóirat lett a Theológiai Szemle

2013. január 21., címkék: ökumenikus tanács (meöt), egyházi sajtó, theologiai szemle

A múlt év végén a Theológiai Szemle (A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának folyóirata) is helyet kapott a Magyar Tudományos Művek Tárában. Az erről szóló – a legutóbbi, 2012/4. számban megjelent – főszerkesztői jegyzettel ajánljuk régi és leendő előfizetőink, s minden érdeklődő figyelmébe a lapot.

Világvallások a Confessioban

2013. január 21., címkék: lapajánló, egyházi sajtó, confessio

A Confessio legutóbbi számának központi témája: a világvallások találkozása.

Megjelent a Karakter

2013. január 08., címkék: dunamelléki egyházkerület, karakter, egyházi sajtó, parókia portál

A dunamelléki Parókia Sajtószolgálat célja, hogy „tovább mesélje az evangéliumot az interneten", s most már nyomtatásban is.

Megújult a Reformátusok Lapja

2012. november 27., címkék: egyházi sajtó, reformátusok lapja

Színesebb oldalak, új rovat, könnyebben kézbe vehető újság. Most vasárnap már külsejében és tartalmában megújult, szellemiségében mégis azonos lapot vehetnek kezükbe az Olvasók.

A Presbiter pünkösdi számának előzetese

2012. május 05., címkék: lapszemle, egyházi sajtó, presbiter

Ismét igényes, igei tartalommal és szívet-lelket gyönyörködtető színes képekkel, fotókkal jelenik meg a Magyar Református Presbiteri Szövetség lapjának pünkösdi száma.

Mit, hol talál az új reformatus.hu-n?

2012. március 27., címkék: köszöntő, reformátusok lapja, egyházi sajtó

Mivel a Magyarországi Református Egyház honlapja teljes megújításon esett át, érdemes végigvenni, pontosan mit és hol keressünk az új oldalon.

Válaszolni a kihívásokra

2012. március 26., címkék: egyházi sajtó, köszöntő

A belső kommunikáció igényének és a külvilág felé való megmutatkozás elvárásnak való megfelelés egyaránt ott húzódik a reformatus.hu megújítása mögött - gondolatok az új reformatus.hu-ról.

Istenes bejegyzések

2012. március 21., címkék: egyházi sajtó, köszöntő, blogok

Egyre több keresztyén hívő és közösség szerez magának helyet az interneten, hogy erősítse a hívők közötti kommunikációt és ezáltal magát a hitéletet is. Néhány népszerű magyar blogot szondáztunk.

Megújulás

2012. március 15., címkék: egyházi sajtó

Közel egyévi tervezés, előkészítés és fejlesztés után hamarosan átalakul a Magyarországi Református Egyház hivatalos honlapja. Néhány napig teszt üzemmódban mutatjuk meg az új oldalt.

Egyházi folyóiratok kérdései és válaszai

2012. február 16., címkék: confessio, konferencia, egyházi sajtó

A Magyar Pax Romana (MPR) és az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem Egyesület (EPMSZE) szeretettel és tisztelettel hívja minden tagját és barátját, valamint az érdeklődőket közös nyilvános havi rendezvényeinek (Zsinati Klub) februári alkalmára, melynek témája az Egyházi folyóiratok kérdései és válaszai.

Megjelent a Magyar Református Nevelés legújabb száma

2012. január 05., címkék: egyházi sajtó, magyar református nevelés

A határokat azért alkotják, hogy megóvják őket maguktól – a fiatalok azonban sokszor úgy döntenek, hogy érdemes átlépni ezeken a határokon, hogy kipróbálják, meddig lehet elmenni. A felnőtté váláshoz hozzátartozik a határok feszegetése. Hogyan reagálnak ezekre a próbálkozásokra a felnőttek? A Magyar Református Nevelés 2012. évi 4. számából mindez kiderül.

Megjelent a Dunántúli Református Lap karácsonyi száma

2011. december 23., címkék: lapszemle, 2011, dunántúli egyházkerület, egyházi sajtó, karácsony, Hírek

 A karácsonyi istentisztelet után már minden előfizető, érdeklődő olvashatja a Dunántúli Református Egyházkerület színes magazinjának  aktuális számát. A lapban most is megtalálhatók a szokott igemagyarázati, publicisztikai, egyháztörténeti rovatok.

Megjelent az Igazság és Élet legújabb száma

2011. december 20., címkék: egyházi sajtó, igazság és élet, 2012

Az Igazság és Élet 2012/1. száma, január-február-március hónapokra (Újévtől kezdve Böjt 5., Judika vasárnapjával bezárólag) tartalmaz igetanulmányokat, prédikációvázlatokat vasárnapi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági bibliaórákhoz.

Megjelent a Kálvincsillag idei száma

2011. december 01., címkék: 2011, kálvincsillag, egyházi sajtó

Már másodszor jelent meg a Kálvincsillag, a Magyar Református Egyház hivatalos lapja. Az évente egyszer jelentkező színes, ingyenes magazinjellegű kiadvány a részegyházak részvételével készült és bemutatja a Kárpát-medencei reformátusság életét. A Kálvincsillag hetvenezer példányban készült el és ingyenesen jut el valamennyi gyülekezethez. Ezen kívül az interneten is olvasható.

Megjelent a Harangszó és az Üzenet adventi száma

2011. november 30., címkék: harangszó, üzenet, reformátusok lapja, Advent 2011, egyházi sajtó, lapszemle

Adventi ünnepi összeállítással jelentkezik a királyhágómelléki és az erdélyi reformátusok lapja.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.