Egyházi jövőkép: A párbeszéd folytatódik

2015. december 03., címkék: egyházi jövőkép bizottság (ejb), ejb

Az Elnökség kezdeményezésére december 2-án találkozott az Elnökségi Tanács az Egyházi Jövőkép Bizottság (EJB) korábbi tagjaival. Az előző ciklusban az EJB által indított, az egyház több szintjén megvalósuló párbeszéd lehetséges folytatásának kérdéséről egyeztettek a találkozón.

Párbeszédben a jövővel

2014. szeptember 18., címkék: egyházi jövőkép bizottság (ejb), ejb

Célegyenesbe ért az Egyházi Jövőkép Bizottság (EJB) munkája. Az EJB tagjai a Missziói Bizottsággal közösen indított szakmai műhelymunka eredményei alapján szeptemberben már a novemberi előterjesztés szövegét véglegesítik.

Ima az egyházszervezet jobbításáért

2014. július 02., címkék: egyházi jövőkép bizottság (ejb), ejb, ima, prayer

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most egyikük a valós és nyilvános párbeszéden alapuló döntéshozatal megerősítéséért, a megkövült, tekintélyelvű egyházkormányzati rendszer lebontásáért, az egyházi szervezeti hierarchia csökkentéséért emeli fel a szavát.

Jövőkép az egyházmegyékben

2014. április 03., címkék: bölcskei gusztáv, egyházi jövőkép bizottság (ejb), ejb, esperes - gondnoki értekezlet

Az Országos Esperes-Gondnoki Értekezlet április 2-i ülésén az egyházi jövőkép kérdéseivel foglalkoztak. Az évente egyszer megrendezett tanácskozás célja, hogy az egyházmegyék tisztségviselői tájékoztatást kapjanak a zsinati munkáról és közösen gondolkodjanak az egyház egészét érintő kérdésekről.

Erőltetett menetre van szükség

2014. április 03., címkék: kovács levente, egyházi jövőkép bizottság (ejb), ejb, egyházi jövőkép bizottság, egyházfinanszírozás

Nagyszámú új, városi gyülekezet, egyszerűbb egyházszervezet, és az adományozás szerepének mostaninál jóval nagyobb szerepe – sok más mellett ezeket a változásokat tartja elengedhetetlennek a református egyház jövőjét illetően Kovács Levente presbiter. A Magyar Bankszövetség főtitkárával a református egyházban folyó jövőkép-alkotás kapcsán beszélgettünk, mint olyan reformátussal, aki egyszerre látja belülről és kívülről is a közösséget.

Ima a bizonyságtételért

2014. március 20., címkék: prayer, egyházi jövőkép bizottság (ejb), ejb

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptember 14-ig minden héten egy-egy egyházunk életét döntően befolyásoló témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. Az imádságok a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most egyikük a bizonyságtétel teológiájának kidolgozásáért, kultúrájának kialakításáért és gyakorlatának képzéséért emeli fel a szavát.

Biztos kiinduló alapokat a jövő tervezéséhez

2014. március 20., címkék: egyházi jövőkép bizottság (ejb), ejb, egyházszociológiai kutatás, egyház-szociológiai bizottság

Elindult az egyház-szociológiai felmérés az MRE gyülekezetei körében, a következő hetekben négyszáz egyházközséget keresnek meg a kérdezőbiztosok. A telefonos kérdőíves felmérés után nyáron kutatótáborok is segítenek majd felmérni a református egyház és a gyülekezetek társadalmi viszonyait. A cél az, hogy tiszta képet kapjunk a jelen helyzetről.

Indul a 400 gyülekezetet megkérdező egyházi szociológiai kutatás

2014. március 14., címkék: ejb, jövőkép, egyházi jövőkép bizottság (ejb)

Az EJB és az MRE Egyház-szociológiai Bizottságának kezdeményezésére a következő héttől a KRE hallgatói keresik fel egyházunk 400 lelkészét, hogy az EJB által is véleményezett kérdőív alapján átfogó felmérést készítsen gyülekezeteink helyzetéről. A bizottság minden érintett lelkészt arra bátorít és kér, hogy a kutatást aktívan támogassa.

Ima az evangélizáció mai formáinak megtalálásáért

2014. március 12., címkék: prayer, egyházi jövőkép bizottság (ejb), ejb

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptember 14-ig minden héten egy-egy, egyházunk életét döntően befolyásoló témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. Az imádságok a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most egyikük az evangélizáció új, mai formáinak megtalálásáért és kidolgozásáért emeli fel a szavát.

Ima az igehirdetés és a tanítás megújításáért

2014. március 05., címkék: ejb, egyházi jövőkép bizottság (ejb), prayer

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptember 14-ig hetente egy-egy egyházunk életét döntően befolyásoló témában hív imaközösségre. Az imádságok a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most egyikük az igehirdetés és a tanítás megújításáért emeli fel szavát.

Elhinni az örömhírt

2014. február 28., címkék: ejb, egyházi jövőkép bizottság (ejb)

Az MRE Missziói Bizottsága és az Egyházi Jövőkép Bizottság missziói napot szervezett, melyen számos résztvevő előadások és műhelyek segítségével arra kereste a választ: „Milyen egyházban szeretnék élni 20 év múlva?"

Nézzünk szembe magunkkal közösen!

2014. február 28., címkék: ejb, egyházszociológiai kutatás, egyházi jövőkép bizottság (ejb)

Az Egyházi Jövőkép Bizottság a belső egyházi szociológiai kutatás napokban induló telefonos adatfelvételének támogatását kéri a gyülekezetektől.

Imára hangolva

2014. február 27., címkék: ima, ejb, egyházi jövőkép bizottság (ejb), prayer

Az Egyházi Jövőkép Bizottság március 2. és szeptember 14. között minden héten egy-egy egyházunk életét döntően befolyásoló témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket, hogy mind többen csatlakozhassanak az Ige és Lélek szerinti megújulásért fáradozók közösségéhez. A hétről hétre megjelenő imádságok a bizottság legutóbbi zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most közülük ketten buzdítják a református közösségeket a csatlakozásra.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.