A Sapientia Egyetem látogatása a Károlin

2012. március 14., címkék: együttműködés, sapientia egyetem, károli egyetem (kre)

A találkozó alkalmával a résztvevők tárgyalásokat folytattak az intézményeik közötti együttműködés fejlesztésének lehetőségeiről.

Együttműködési megállapodás Csurgón

2012. március 06., címkék: csurgó, együttműködés, sport

Az elmúlt héten a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium és a Csurgói Kézilabda Klub egy hosszútávú együttműködési megállapodást írt alá.

Új kapcsolat: Dél-Afrika

2011. október 15., címkék: zsinat, dél-afrikai holland egyház, együttműködés

A Holland Református Egyház (DRC) négyévente összehívott generális zsinati ülését Dél-Afrikában, Johannesburgban tartotta október 10. és 15. között. A zsinat a Dél-Afrika mellett Zambia, Zimbabwe és Namíbia területén működő tíz regionális zsinatot tömöríti. Miért érdekes ez nekünk? Erről kérdeztük Ódor Balázst, az MRE Zsinati hivatal külügyi iroda vezetőjét, aki részt vett az igencsak távoli ülésen.

Holland református zsinat Dél-Afrikában

2011. október 14., címkék: zsinat, dél-afrikai holland egyház, együttműködés

Református identitás és a missziói egyház bibliai képe, a Heidelbergi Káté 80. kérdés-feleletének revíziója, a református családhoz tartozó négy („fehér”, „fekete”, „színes” és „vegyes”) egyház egységesülése, a házasság előtti együttélés erkölcsi megítélése, a lelkészek mentori hálózata, a Belhari Hitvallás elfogadása – ezek a Holland Református Egyház (DRC) zsinatának témái Dél-Afrikában. Az egybegyűltek megerősítették az egyházvezetés döntését, miszerint a DRC teljes ökumenikus közösséget kimondó testvéregyházi megállapodást ír alá a Magyarországi Református Egyházzal.

Együtt, egymásért - diakóniai alapítványok közösségben

2011. február 20., címkék: királyhágómelléki egyházkerület, diakónia, együttműködés

Ernyőszervezetbe tömörültek a diakóniai szolgálatot végző királyhágómelléki alapítványok. A partnerszervezetek így testületileg is megmutatkozhatnak.

Együttműködési megállapodást írt alá a debreceni és a szöuli teológia

2011. február 01., címkék: koreai reformátusok, református felsőoktatás, együttműködés

A megállapodás értelmében az egyetemek között lehetőség nyílik egyetemi oktatók, diákok és tantárgyak kölcsönös cseréjére, konferenciák közös szervezésére.

Skót reformátusok szorosabb együttműködése más egyházakkal

2010. január 27., címkék: Nagyvilág, Ökumené, együttműködés, skóciai egyesült református egyház, ökumené

A Skóciai Egyesült Református Egyház együttműködési megállapodást írt alá más felekezetekkel, hogy a misszió és egyéb szolgálati ágak területén szorosabb együttműködést valósítsanak meg.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.