Múlt, jövő, állandóság

2014. április 25., címkék: biblia revízió, állam-egyház kapcsolatok, zsinat, múltfeltárás, biblia, egyházfinanszírozás, bölcskei gusztáv, jövőkép bizottság, bibliatársulat, xiii. ciklus 14. ülés

Bemutatták a Biblia új fordítását, munkálták az egyházi jogszabályokat, és hangsúlyos szerepet kapott a jövőképalkotás, valamint a múltfeltárás ügye – összefoglalónk a XIII. zsinati ciklus 14. ülésszakának 2014. április 23-24-i eseményeiről.

Bibliafordítások és beszélgetések

2013. április 08., címkék: konferencia, biblia revízió, bibliatársulat, károli egyetem (kre)

„Bibliaolvasás és bibliafordítások a mai Magyarországon" címmel rendezett konferenciát április 2-3-án a Károli Gáspár Református Egyetem a Hittudományi Kar, a Hermeneutikai Kutatóközpont és a Magyar Bibliatársulat szervezésében. Témája a mai magyar nyelvű bibliafordítások áttekintése, és a különböző felekezetek bibliahasználati szokásainak megismerése volt.

Ót és újat előhozva

2013. február 28., címkék: biblia revízió, reformátusok lapja

Jövő év tavaszára megjelenhet az új fordítású Biblia revideált kiadása – tájékoztatta lapunk olvasóit Pecsuk Ottó. A Magyar Bibliatársulat Alapítvány főtitkárával bibliavasárnap alkalmából beszélgettünk az elmúlt négy évben végzett bibliarevíziós munkáról.

Fordítsd le te is a Bibliát!

2012. április 20., címkék: biblia, bibliatársulat, biblia revízió

Nem a teológiailag legkorrektebb változatra törekszenek, jóval inkább a közösségi összetartozást erősítik azok a bibliafordítási projektek, melyekbe bárki bekapcsolódhat.

Esperes-gondnoki értekezletet tartottak

2011. április 27., címkék: államadósság, pecsuk ottó, esperes - gondnoki értekezlet, kocsis márta, egyszazalek, bölcskei gusztáv, egyszázalék, Egyszázalék, törény hittanoktatásról, biblia revízió, egyházi törvény

Az egyházmegyék lelkészi és világi vezetői a szerdai, budapesti tanácskozáson többek között beszámolót hallhattak a zsinati törvényalkotás állásáról, az állam és az egyház kapcsolatának aktuális alakulásáról, a bibliarevízióról, a Generális Konvent júniusi üléséről és a Református Egység Napja rendezvényeiről.

Demokratikus bibliarevízió – Beszélgetés Pecsuk Ottóval, a Magyar Bibliatársulat főtitkárával

2010. augusztus 19., címkék: Háttér, reformátusok lapja, biblia revízió, pecsuk ottó

2010 májusában és júniusában egy-egy revíziós próbakiadást jelentetett meg a Magyar Bibliatársulat a Reformátusok Lapja mellékleteként. Többen örömüket fejezték ki szerkesztőségünknek Mózes első könyvének és a Római levél revideált változatának közzétételéért, akadt azonban olyan is, aki megkérdőjelezte ennek szükségességét. Pecsuk Ottó főtitkárral, a revíziós munka koordinátorával beszélgettünk a bibliarevízióról és a próbakiadások jelentőségéről.

Régi bibliai töredékek segítségével frissítik a Luther Bibliát

2010. augusztus 03., címkék: Nagyvilág, biblia revízió, luther

    Huszonhat év után ismét összeültek teológusok, történészek és nyelvtudományi szakemberek, hogy a Luther Bibliát elővigyázatos frissítésnek vessék alá.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.