Bezárva is szabadon

2018. június 08., címkék: fogvatartotti imanap, baracska

Nem akkor szabadul meg az ember, amikor a börtönből kimegy, hanem amikor megtalálja Istent – állítják a nyolcadik országos fogvatartotti imanapon szolgáló fogvatartottak. A csütörtöki napot Baracskán töltöttük velük, hogy ezt a saját bőrünkön is megtapasztaljuk.

Ökumenikus roma imanapot tartottak Baracskán

2015. április 15., címkék: cigánymisszió, roma imanap, baracska

„Megátkoztál, meg is vertél, örök csavargóvá tettél." Milyen érzés hallani ezeket a szavakat? És ezt? „Megáldottál, megváltottál, országodba befogadtál." Száznyolcvan fokos fordulat. A sorokat könnyű átírni, de vajon hogyan fordulhatnak meg emberi sorsok?

A cigányokért imádkoztak

2013. április 18., címkék: roma imanap, cigánymisszió, ökumenikus tanács (meöt), baracska, steinbach józsef

A baracskai büntetés-végrehajtási intézetben tartották az idei roma imanap ökumenikus rendezvényét.

Egyházi imatalálkozó az európai romákért

2012. április 16., címkék: cigánymisszió, baracska, imatalálkozó

A Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet baracskai objektumában április 12-én került megrendezésre a cigány kultúra világnapjához kapcsolódó imanap.

Imanap az európai romákért

2012. április 10., címkék: magyar református egyház, cigánymisszió, romák világnapja, baracska, imanap az európai romákért

Idén április 12-én a baracskai börtönben rendezik meg az ökumenikus imanapot, ahol a református egyház több képviselője is részt vesz.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.