Véget ért a nagygyűlés

2011. május 27., címkék: békenagygyűlés, Hírek, ökumenikus, egyházak világtanácsa (wcc), nyilatkozat

Közös nyilatkozat megfogalmazásával ért véget a Nemzetközi Ökumenikus Béke Nagygyűlés. A résztvevők a nagygyűlés tapasztalatait összegezve az „Igazságos Béke” témájának továbbgondozását kérték az Egyházak Világtanácsától és annak tagegyházaitól. 

Ökumenikus Felhívás az Igazságos Béke melletti elkötelezettségre

2011. május 25., címkék: egyházak világtanácsa (evt), békenagygyűlés

Jelen felhívás egységes keresztyén álláspontként kívánja megszólítani a világ keresztyén közösségeit. A dokumentumot az EVT Központi Bizottsága készítette, és válaszként szolgál a 2006-os, Porto Alegre-i nagygyűlésén megszületett indítványára.

Világbékenap Kingstonban

2011. május 24., címkék: református egység napja, békenagygyűlés, istentisztelet

Május 22. a Magyar Református Egyház számára az „egység vasárnapja” volt, idén azonban ez az alkalom a világ keresztyén közösségeivel lélekben összekapcsolódva, egy közös ünnepi istentiszteleti-liturgiai anyaggal került megünneplésre.

Erőszak elleni küzdelem a gyakorlatban

2011. május 23., címkék: egyházak világtanácsa (wcc), békenagygyűlés

Az Egyházak Világtanácsa 2007-ben az Erőszak Elleni Évtized projekt keretén belül indította el a Living Letters – Élő Levelek programot.

Az egyházaknak határozottabban kell szolgálniuk a béke előmozdítását

2011. május 21., címkék: békenagygyűlés

Az önmagunkkal való megbékélés megelőzi a teremtett világ és a többi teremtmény irányába megnyilvánuló békességet – mondta előadásában Martin Luther King III., béke és emberjogi aktivista.

A Magyarországi Református Egyház és az Erőszak Elleni Évtized program

2011. május 21., címkék: egyházak világtanácsa (evt), békenagygyűlés

Az elmúlt tíz évben a Magyarországi Református Egyház több olyan program szervezője vagy résztvevője volt, amely közvetlen módon kapcsolódott az Egyházak Világtanácsa Erőszak Elleni Évtized programjának nagy témájához, vagy közvetetten beleillett annak eseményrendjébe.

Megtartotta első plenáris ülését a nagygyűlés

2011. május 20., címkék: előadássorozatok, békenagygyűlés, ökumenikus

Az Isten nevében véghezvitt erőszakos cselekmények miatti bűnbánat minden egyháznak kötelessége, hiszen csak ezután lehetséges a béke és igazságosság őszinte szolgálata – mondta Paul Oestreicher.

Elkezdődött a Nemzetközi Ökumenikus Béke Nagygyűlés

2011. május 19., címkék: békenagygyűlés, afrika, egyházak világtanácsa (evt)

Bruce Golding, Jamaica miniszterelnöke kifejezte reménységét, miszerint a nagygyűlés inspiráló lesz minden olyan további kezdeményezéshez, melynek célja a béke és az igazságosság melletti elkötelezettség.

Egyházak a megbékélés és a béke szolgálatában

2011. május 19., címkék: egyházak világtanácsa (evt), egyházak világtanácsa (wcc), misszió, békenagygyűlés

Az Egyházak Világtanácsa (EVT) ökumenikus és missziós céljai mellett kiemelten törekszik az erőszak különböző formáinak megnevezésére és leküzdésére.

Élő közvetítés a nagygyűlésről

2011. május 17., címkék: online közvetítés, egyházak világtanácsa (wcc), békenagygyűlés

A nagygyűlés honlapja az overcomingviolence.org május 23-án is élőben közvetíti a nagygyűlés eseményeit Jamaica fővárosából Kingston-ból.

Nemzetközi Ökumenikus Béke Nagygyűlés kezdődik Jamaicán

2011. május 12., címkék: üzenet, békenagygyűlés, egyházak világtanácsa (evt)

Kevesebb, mint egy hét van hátra az Egyházak Világtanácsa szervezésében sorra kerülő Nemzetközi Ökumenikus Béke Nagygyűlésig, amely a világszervezet Erőszak Elleni Évtized projektjének záróakkordja. A nagygyűlés mottója: „Dicsőség a magasságban Istennek és a földön békesség” (Lk 2,14).

Református világstatisztika

2010. szeptember 16., címkék: református világszövetség (rvsz), Nagyvilág, békenagygyűlés

A világon élő reformátusokat a korábban Református Világszövetség névvel jelölt genfi központú szervezet fogta össze testvéri közösséggé. Idén június vége óta ezt a Református Egyházak Világközössége nevű szervezet végzi.

Húsvéti békemenet 60 német városban

2010. március 31., címkék: németország, húsvét, Nagyvilág, békenagygyűlés

A német békemozgalom hagyományosan hatvan városban tervez békemeneteket – közli a frankfurti információs központ,  ami a 2010-es húsvéti békemeneteket szervezi.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.