Jövőt a rászoruló tehetségeknek

2015. november 27., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), nyilas misi, ösztöndíj

Kiválasztották azt a száz tehetséges gyereket, akik a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) Nyilas Misi Ösztöndíj Programjának támogatottjai lesznek az idei tanévben. A magyar és határon túli, kiemelkedően tehetséges, ám szociálisan hátrányos helyzetű magyar tanulók pályázatait többek között Szinetár Dóra színésznő, Lackfi János író, Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó, Rátai Dániel feltaláló és Agócs Írisz grafikusművész értékelte.

Egy csodálatos év Amerikában

2014. augusztus 05., címkék: amerikai reformátusok (kálvin egyházkerület), ösztöndíj

Török Csilla debreceni teológushallgató egy évig tanult zsinati ösztöndíjasként az Amerikai Egyesült Államokban. Élménybeszámoló.

„Keresztyén egyházak és Európa, mint kihívás” - németországi tanulmányi ösztöndíj

2011. december 12., címkék: pályázat, Pályázat, ösztöndíj

A „Keresztyén egyházak és Európa, mint kihívás (1890-től napjainkig)” interdiszciplináris kollégium 2012. április 1-jén három ösztöndíjat kínál fel fejenként legfeljebb három éves időtartamra (időközi értékelés az első évet követően), melyre teológia, történelem, jog vagy politikatudomány területén (felsőfokú tanulmányokban) átlagon felüli eredményt elért hallgatók pályázhatnak.

Ösztöndíj-lehetőségek lelkészeknek

2011. november 04., címkék: ösztöndíj, Pályázat, pályázat

A Zsinati Ösztöndíjas Bizottság úgy határozott, hogy a teológus diákok által meg nem pályázott, vagy az idei évben egyházunk partnerszervezetei által felajánlott különleges ösztöndíj lehetőségeket lelkészek számára hirdeti meg.

Az Olevianus Gáspár Társaság ösztöndíja fiataloknak

2010. január 10., címkék: Nagyvilág, olevianus gáspár társaság, ösztöndíj, németország

A németországi társaság célul tűzte ki a fiatalok anyagi támogatása révén a teológiai-tudományos utánpótlás kinevelését. Az egyházunk egyik hitvallási iratának, a Heidelbergi Káténak társszerzőjéről elnevezett ösztöndíjat idén két egyetemista lány nyerte el.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.