Négyszázezer ember KözösPont-ja

2010. augusztus 15., címkék: közöspont, sziget, Háttér

Új, megújult és a már megszokott programhelyszínek változatos kavalkádjával várta látogatóit a Sziget. A nemzetközi sztárok, a hazai élvonal, valamint a szenzációs utcaszínház mellől a civil szervezetek sem hiányozhattak: különleges mondanivalójával a KözösPont sátra messze kiemelkedett a fesztiválozók arctalan tömegéből. Az ökumenikus misszió feladatának tartja a történelmi keresztyén felekezetek egységéből fakadó egyházkép megjelenítését Európa egyik legnagyobb kulturális eseményén is.

Kritika az egyház ellen - sok fiatal még a protestanizmusról sem hallott

2009. augusztus 18., címkék: sziget, ifjúsági misszió, protestantizmus, Hírek, steinbach józsef

Tükröt tartottak elénk és erős kritikát fogalmaztak meg az egyházzal szemben a fiatalok a Szigeten – mondta Steinbach József. A Dunántúli Református Egyházkerület püspöke szerint fontos, hogy az egyházak jelen legyenek az olyan nagy rendezvényeken, mint például a Sziget. Hozzátette: számos fiatallal találkozott, akik csupán római katolikus egyház szigorát ismerték, de a protestantizmusról nem is hallottak. A püspök szerint felnőtt egy vallástalan generáció, akiket új utakon kell megszólítani az egyházaknak. Az óbudai hajógyári szigeten vasárnap istentiszteletekkel és misével ért véget a nyár egyik legnagyobb fesztiválja.


Bővebben Háttér című rovatunkban olvashatnak a témáról.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.