Egymás szemében…

2013. május 21., címkék: kirchentag, 2013, kirchentag 2013, ifi

Esőre és hideg időjárásra számítottunk. Napsütést és meleg fogadtatást kaptunk. Május 1-5., Hamburg, Kirchentag. Rengeteg élmény, rengeteg ember Krisztussal és Krisztusért. 15 fiatal, 2 lelkész, 1400 kilométer. Debreceni egyetemisták Németország második legnagyobb városában. Tőmondatok, tőszavak. Nem adhatják át az élményt. „Amennyire csak szükséged van" − „Soviel du brauchst." Egy kérdés volt számomra az indulás előttt: Pontosan mennyire és mire is van szükségem? A válaszok pedig ott vártak, a Világ Kapujában.

Hamburgi panoráma 2013

2013. május 21., címkék: sípos ete álmos, kirchentag 2013

"A választható „áruk” sokasága olyan nagy, és főleg ellentmondásos volt, hogy az egyik jelentős evangélikál magazin úgy fogalmazta meg sokak kérdését, hogy most már végkép nem tudjuk, hogy tulajdonképpen 'mit higgyünk?'" – állapítja meg cikkében Dr. Sípos Ete Álmos a hamburgi Kirchentagon szerzett tapasztalatokról.

Az MRE a Kirchentagon – külföldi szemmel

2013. május 10., címkék: kirchentag, kirchentag 2013

A Magyarországi Református Egyház standjánál több alkalommal került sor beszélgetésre Bölcskei Gusztávval, a Zsinat lelkészi elnökével. A középpontban az egyház és a politika mai viszonya, illetve a magyarországi antiszemitizmus állt, ezzel kapcsolatban válaszolt a püspök a feltett kérdésekre, nem kerülve ki a kényes témákat sem.

A külföldiek szemében

2013. május 06., címkék: kirchentag, kirchentag 2013

Május 4-én este lebontotta standját a Magyarországi Református Egyház delegációja, a többi bemutatkozó egyház és egyházi szervezethez hasonlóan a Kirchentagon. A protestáns egyházi találkozó kiállítási része ezzel mindenki számára véget ért.

Az előítéletek ellen

2013. május 04., címkék: bölcskei gusztáv, kirchentag 2013

A reformátusság és magyarság összefüggéseiről, valamint a kelet-európai menekültügyről beszélgettek a Magyarországi Református Egyház standján május 3-án a Kirchentagon.

Sokan vagyunk

2013. május 04., címkék: kirchentag 2013

Rendkívül sok a magyar Hamburgban a Kirchentag nemzetközi centrumának május 3-i reggeli információi szerint. Az első öt legtöbb látogatót adó nemzet között vagyunk az adatok alapján.

Egy asztalnál – Hamburgban

2013. május 03., címkék: kirchentag 2013, bölcskei gusztáv

A cigánymisszió, a magyar reformátusok cigányok között végzett szolgálata állt a középpontjában a Hamburgban május 1-5. között zajló német protestáns egyházi találkozón, a Kirchentagon elhangzott kerekasztal-beszélgetésnek, amelyen Bölcskei Gusztáv is részt vett.

Reformátusok családja

2013. május 03., címkék: kirchentag 2013, ökogyülekezet

A legnagyobb protestáns egyházi találkozón, a németországi Hamburgban most zajló Kirchentagon az elsők között az MRE Nőszövetsége, a Siketmisszió és az Ökogyülekezet mutatkozhatott be. A Magyarországi Református Egyház (MRE) standja május 2-án nyílt meg a Német Protestáns Egyház (EKD) kétévente megrendezett nagyeseményén.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.