Közösségformálás Debrecenben

2012. február 15., címkék: debreceni teológia (drhe), debreceni egyetemi templom, közösség

  Valentin napra időzítve indította el decemberig tartó közösségformáló programsorozatát Játék az élet - Az élet nem játék címmel a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet és a hallgatói önkormányzat.

Játék az élet – Az élet nem játék

2012. február 12., címkék: debreceni teológia (drhe), debreceni egyetemi templom

Reagálva az utóbbi évtizedben egyre erősödő elmagányosodásra világviszonylatban is egyedülálló programsorozatot indít Valentin napon a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet és a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata.

Kapcsolatban - Püski Dániel a debreceni egyetemi gyülekezetről és a fiatalok lelki nehézségeiről

2011. augusztus 15., címkék: debreceni egyetemi templom, interjú, püski dániel, ifjúsági misszió

Július végétől már tudják a leendő főiskolások és egyetemisták, hogy néhány héten belül hol kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat. A nagyobb városokban azonban nemcsak az előadótermek, hanem az egyetemi gyülekezetek is várják a diákokat. „Egy jó közösségnek önmagában gyógyító és megtartó ereje van” – hangsúlyozza Püski Dániel egyetemi lelkész a debreceni egyetemi gyülekezet egyik jellemzőjét. Az európai egyetemi lelkészek szervezetének alelnökével a júniusi debreceni lelkészkonferenciáról is beszélgettünk.

Európa egyetemi lelkészei találkoznak Debrecenben

2011. június 09., címkék: budapesti református egyetemi és főiskolai gyülekezet, konferencia, debreceni egyetemi templom

Pünkösdhétfőtől szombatig rendezik Debrecenben, az Egyetemi Templomban az Európai Egyetemi Lelkészek Konferenciáját (CEUC). Az angol nyelvű, ökumenikus konferenciára hatvan lelkészt várnak, Európa tizenkét országából. 

Kárpát-medencei ifitalálkozót tartottak Debrecenben

2011. május 16., címkék: ifitalálkozó, debreceni egyetemi templom

A felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és magyarországi ifjúsági körök képviselői a debreceni Egyetemi templomban találkoztak a hétvégén.

Feldobott labda – Debrecenben a Kontrasztkiállítás

2010. szeptember 02., címkék: debreceni egyetemi templom, százvai lászló, kontrasztkiállítás, Hírek, bölcskei gusztáv

Debrecenben az egyetemi templomban nyílt meg a Kontrasztkiállítás. A református egyház és a rendőrség összefogásában, valamint számos más szervezet támogatásával létrejött tárlatot szeptember 1-jén nyitották meg. A megdöbbentő erejű multimédiás ifjúság- és családvédelmi kiállítását Kisvárdán több mint hatezer ember tekintette meg.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.