Élő, pezsgő, színes közösség

2019. október 19., címkék: debrecen-nagytemplom

Debrecen főtere, középpontjában a református Nagytemplommal a magyar reformátusság jelképe. A történelmi épület falai élő, pezsgő, színes és szolgálatkész közösséget rejtenek: a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközségnek saját kávézója és bálja is van. Az ország egyik legnagyobb gyülekezetének portréját próbáljuk megrajzolni annak apropóján, hogy október 20-án onnan közvetít istentiszteletet a Kossuth Rádió.

Egy derűs életút

2012. július 31., címkék: születésnap, debrecen-nagytemplom, bölcskei gusztáv

Bölcskei Gusztávot köszöntötték hatvanadik születésnapja alkalmából július 29-én a debreceni Nagytemplomban. A Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke jókívánságokat kapott azért is, mert éppen tizenöt éve szolgál lelkipásztorként az egyházközségben.

Nőszövetségek Debrecenben

2012. június 30., címkék: nőszövetség, debrecen-nagytemplom

Közös ünnepséget tartott a tiszántúli és a királyhágómelléki nőszövetség. Beszámoló a Debrecen-nagytemplomi megemlékezésről.

Felújításra szorul a debreceni Nagytemplom

2012. június 26., címkék: debrecen-nagytemplom, felújítás

Többek között a külső homlokzatot és a tetőt szeretné felújítani a református egyházközség, valamint új kiállításokkal megnyitná a keleti tornyot a látogatók előtt. Sikeres pályázat esetén már jövő tavasszal elkezdhetik a munkálatokat.

Tovább épül a koreai-magyar kapcsolat

2012. április 26., címkék: debrecen-nagytemplom, koreai protestánsok, myungsung presbiteriánus gyülekezet

Együttműködési megállapodást köt a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség és a szöuli Myungsung Presbiteriánus Gyülekezet. Az együttműködési megállapodás alapja az a 2006-ban aláírt testvérkapcsolati egyezmény, amelyet a Magyarországi Református Egyház és a Koreai Presbiteriánus Egyház kötött.

Egyek vagyunk - David Arnott, a Skót Egyház moderátorának debreceni prédikációja

2012. január 22., címkék: debrecen-nagytemplom, skót egyház, david arnott

Hazánkhoz való kötődéséről, a Magyarországi Református Egyház elmúlt 20 éves munkájáról, az ökumenéről és a változás fontosságáról is beszélt David Arnot, a Skót Egyház moderátora a Debreceni Nagytemplomban január 22-én prédikációjában.

"Így ment el a börtönben lévő lelkekhez is..."

2011. december 20., címkék: advent, debrecen-nagytemplom, Gyülekezeti hírek, börtönmisszió, éden zenekar

December tizedikén a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség ÉDEN zenekara második alkalommal látogatott el a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe, hogy karácsony örömüzenetét vigye el a fogvatartottaknak.

„Kálvinista paravánok”aukciója

2011. április 14., címkék: debrecen-nagytemplom, debreceni egyházmegye, tiszántúli egyházkerület, jótékonysági aukció

Az Emlékkert kerítésre festett, régi kollégiumi diákokat ábrázoló képeket a Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona elárverezi.

Mit lehet tanulni a koreai reformátusoktól?

2011. április 14., címkék: Nagyvilág, debrecen-nagytemplom, vad zsigmond, debreceni egyházmegye, tiszántúli egyházkerület, koreai reformátusok

A Koreai Presbiteriánus Egyház Myungsung gyülekezete, több mint százezer tagot számlál. Ezzel az egyházközséggel kötött testvér-gyülekezeti kapcsolatot a debreceni nagytemplomi református gyülekezet.

20 éve a debreceni Nagytemplomban

2010. december 13., címkék: vad zsigmond, Hírek, debrecen-nagytemplom

Szolgálatának 20. évfordulója alkalmából köszöntötték Vad Zsigmond esperest a debreceni Nagytemplomban tartott ünnepi istentiszteleten.

Művészek és fogyatékkal élők együtt alkottak

2010. október 07., címkék: Hírek, diakónia, debrecen-nagytemplom, immánuel otthon

Szájjal festés, agyagozás és rajzolás – művészek és fogyatékkal élő gyermekek készítettek közös műalkotásokat a debreceni Immánuel Otthonban.

Alkotónap az Immánuel Otthonban

2010. október 04., címkék: Hírek, diakónia, debrecen-nagytemplom, immánuel otthon

Művészek és fogyatékkal élő gyermekek készítenek közös műalkotásokat a debreceni Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthonában.

Reménysugár

2010. március 07., címkék: debrecen-nagytemplom, hajléktalanmisszió, diakónia, Hírek

  Kibővítették a Hajléktalanok Nappali Melegedőjét. A Debrecen–Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő otthonban naponta több mint száz embernek tudnak segíteni. A nagytemplomi gyülekezet egy évvel ezelőtt nyitotta meg az intézményt, akkor nem volt pénz az épület felújítására, ezért a gyülekezet adakozást hirdetett. A melegedőt csaknem 15 millió forintból korszerűsítették, amelynek hetven százalékát a hívek gyűjtötték össze.

"Az én Atyám házában sok hajlék van..."

2010. március 02., címkék: debrecen-nagytemplom, hajléktalanmisszió, diakónia, Hírek

Átadják a "Reménysugár" Hajléktalanok Nappali Melegedőjét. A Debrecen–Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő otthon március 7-én, vasárnap délben nyitja meg kapuit.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.