Egyház és állam – közös útkeresés

2019. május 12., címkék: zürich, református világközösség (rev), egyházüldözés, zwingli

Nagyszabású konzultációt szerveznek a Zwingli-jubileum jegyében a Református Egyházak Világközösségének (REV) végrehajtó bizottsági ülését házigazdaként fogadó svájci reformátusok.

Jubileumi konferencia Zürichben

2019. március 28., címkék: zürich, reformáció

Ötszáz éves évfordulót ünnepel 2019-ben a zürichi főtemplom, a „Grossmünster” református gyülekezete. Ulrich (Huldrych) Zwingli, a város reformátora ugyanis 1519. január 1-től kezdte el folytatólagosan végig magyarázni Máté evangéliuma igéit, „a megváltó Krisztus történetét” hirdetve. Ettől a prédikációsorozattól számítják Zürich város reformációjának kezdetét.

Svájcban találkoztak az európai reformátusok

2016. március 05., címkék: menekültügy, megigazulás, református világközösség (rev), zürich

Az egyházvezetők éves rendes ülésére a Zürichhez közeli kappeli kolostorban került sor. A tanácskozás kiemelt témái a megigazulásról szóló katolikus-evangélikus közös nyilatkozathoz való csatlakozás és a menekültügy voltak.

Az evangéliumot a középpontba

2013. október 07., címkék: bölcskei gusztáv, reformáció 500, zürich

Ünnepi istentisztelettel kezdődött meg a reformáció 500 éves jubileumát előkészítő nagyszabású kongresszus október 6-án. Aki számít, részt vesz a SEK és EKD szervezte eseményen Zürichben. A svájci város ad otthont október 6. és 9. között a reformáció jubileumát előkészítő konferenciának, amelyen a kárpát-medencei magyar reformátusságot Bölcskei Gusztáv, Kató Béla és Fazekas László püspökök képviselik. Bölcskei Gusztáv az MRE lelkészi elnöke a Kálvin gazdaságetikáját feldolgozó munkacsoport moderálása mellett az eseményt lezáró pódiumbeszélgetésben is ott lesz.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.