Bogárdi Szabó István lett a Zsinat új lelkészi elnöke

2015. február 25., címkék: xiv. zsinati ciklus 1. ülés, xiv. zsinati ciklus, zsinat

2015. február 25-én tartotta alakuló ülését a Magyarországi Református Egyház XIV. Zsinata. Az első tanácskozáson megválasztották a testület vezetőit: a következő hat éves ciklusban Bogárdi Szabó István dunamelléki püspök a Zsinat lelkészi elnöke, Huszár Pál dunántúli főgondnok pedig a Zsinat világi elnöke lesz. A Zsinat lelkészi alelnöke Fekete Károly tiszántúli püspök, világi alelnöke Ábrám Tibor tiszáninneni főgondnok lett.

Ez történt a Zsinat alakuló ülésén

2015. február 25., címkék: xiv. zsinati ciklus 1. ülés, xiv. zsinati ciklus

2015. február 25-én tartotta alakuló ülését a Magyarországi Református Egyház XIV. Zsinata. Az első ülésen egyebek mellett megválasztották a Zsinat elnökségét. Részletes tudósítás a helyszínről.

Megalakul az új összetételű Zsinat

2015. február 19., címkék: zsinat, xiv. zsinati ciklus 1. ülés, xiv. zsinati ciklus, bölcskei gusztáv

Jövő szerdán, február 25-én tartja alakuló ülését a Magyarországi Református Egyház Zsinata a XIV. zsinati ciklusban. Az első tanácskozáson a budapesti Abonyi utcai zsinati székházban a testület vezetőit választják meg. A Zsinatnak tizennyolc év után biztosan új lelkészi elnöke lesz, Bölcskei Gusztáv a maximális három püspöki ciklusa után befejezte munkáját az MRE élén.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.