Tűz – nem hamu; jelen és jövő – nem múlt

2012. november 23., címkék: ejb, zsinat, thomas wipf

Thomas Wipf, az Európai Protestáns Egyházak Szövetségének (GEKE) leköszönő elnöke előadást tartott az MRE Zsinatának ülésén november 15-én. Az előadás teljes szövegét adjuk most közre. 

Változást csak az előretekintés hozhat

2012. november 15., címkék: thomas wipf, egyházi jövőkép bizottság, európai protestáns egyházak közössége (geke/cpce), ejb, egyházreform

„Vannak sikeres és sikertelen egyházreformok, ezért fontos a jó alapállás és a párbeszéd" – mondta Thomas Wipf, az Európai Protestáns Egyházak Szövetségének (GEKE) leköszönő elnöke a Zsinat csütörtöki ülésén. A svájci egyházvezető annak kapcsán szólalt fel, hogy az MRE is a reformok útjára lépett a Zsinat által idén létrehozott Egyházi Jövőkép Bizottság munkájával.

Thomas Wipf elbúcsúztatása

2010. november 13., címkék: thomas wipf, svájci protestáns egyházak

A Svájci Protestáns Egyházszövetség küldöttgyűlése november 8-án köszönt el elnökétől,Thomas Wipftől.

Díszdoktoravatás a debreceni teológián

2010. október 27., címkék: Gyülekezeti hírek, európai protestáns egyházak közössége (geke/cpce), thomas wipf, Hírek, debreceni teológia

Az Európai Protestáns Egyházak Közösségének elnöke és a Svájci Református Egyházszövetség elnöke, Thomas Wipf díszdoktoravatását november 4-én tartják.

Svájci református egyházelnök Libanonban

2010. szeptember 28., címkék: thomas wipf, Nagyvilág, svájci protestáns egyházak, közel-keleti béke

Thomas Wipf, a Svájci Protestáns Egyház elnöke vezetésével delegáció tartózkodik Libanonban, és a keresztyén kisebbség helyzetét tanulmányozza.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.