A Skót Egyház a megbékélésre koncentrál a népszavazás kapcsán

2014. szeptember 18., címkék: testvéregyház, skót egyház, skócia

A függetlenségről döntő ország legnagyobb felekezete, a kálvinista Skót Egyház nem foglalt állást a kérdésben. Skócia lakosai csütörtökön szavaznak arról, hogy véget vessenek-e a 300 éves brit uniónak és ismét önálló államot szervezzenek meg.

Külföldi testvérek a Zsinaton

2012. november 12., címkék: zsinat, testvéregyház

Tizenegy testvéregyházunk képviselteti magát Zsinatunk novemberi ülésén. A meghívottak többsége gazdag tapasztalatokkal rendelkezik a hazájukban zajló egyházreformról, mások a Budapesti Koreai Presbiteriánus Gyülekezet létrehozásában érdekeltek. „Egységünket éljük meg azzal, hogy külföldi testvéreinket meghívjuk, véleményüket kikérjük" – véli Ódor Balázs, a Külügyi Iroda vezetője.

Debrecenben az Ír Presbiteriánus Egyház moderátora

2012. március 30., címkék: ír presbiteriánus egyház, testvéregyház, ivan patterson

Az Immánuel Otthon lakóit, az egyetem vezetőit és volt cserediákokat látogatott meg Ivan Patterson és felesége. Emellett a Szeretetszolgálat ifjúsági programjairól is tájékozódtak.

Partneri megállapodás a dél-afrikai Holland Református Egyházzal

2011. november 16., címkék: dél-afrikai holland egyház, testvéregyház

Többéves előkészítés után tavasszal született meg a két nagy múltú református közösség, a dél-afrikai Holland Református Egyház és a Magyarországi Református Egyház testvéregyházi megállapodása. A dokumentumot októberi ülésén hagyta jóvá a dél-afrikai egyház zsinata. Ünnepélyes aláírására az MRE novemberi zsinati ülésén kerül sor.

Munkacsoportokban működik együtt a Rajnai Egyházzal az MRE

2011. november 04., címkék: rajnai protestáns egyház, testvéregyház

Október 26-i ülésén a Zsinati Külügyi Bizottság többek között a rajnai testvérkapcsolatok megerősítéséről is döntött, amikor jóváhagyta a MRE és a Rajnai Egyház között 2009-ben aláírt testvéregyházi megállapodás keretében felállítandó munkacsoport létrehozására vonatkozó javaslatot.

Debrecenben járt a vesztfáliai egyházvezetés

2011. október 23., címkék: testvéregyház, debrecen, észak-rajna vesztfáliai protestáns egyház

Október 22-én, hivatalos magyarországi tartózkodása során a cívis városban járt a vesztfáliai egyház küldöttsége. Először a Debrecen-Nagytemplomi gyülekezettel és missziójával ismerkedtek a delegáció tagjai, majd a debreceni teológián tett látogatás után magyarországi és határon túli magyar református püspökökkel ebédeltek, végül a Szeretetszolgálat munkájából kaptak ízelítőt.

Egyház pünkösdi lendületben

2011. június 04., címkék: francia reformátusok, evangelizáció, testvéregyház, evangélizáció

Az evangelizáció és bizonyságtétel megújulása, valamint az evangélikusokkal való küszöbön álló egyesülés a fő témája francia testvéregyházunk napokban zajló zsinatának.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.