Áldásból élni

2016. augusztus 29., címkék: Fekete Károly, tanévnyitó, túrkeve, fekete károly

„Ki ne maradjon életünkből a mi legnagyobb szövetségesünk, a nagy építő, aki áldássá teheti munkánkat " – kérte igehirdetésében Fekete Károly tiszántúli püspök az országos református tanévnyitó istentiszteleten.

Elkezdődött a tanév intézményeinkben

2016. augusztus 29., címkék: tanévkezdés, tanévnyitó, túrkeve

Szeptember 1-jén 170 magyarországi református köznevelési intézményben kezdődik el a tanítás. Képviselőik augusztus 27-én közös istentiszteleten kértek áldást a most kezdődő tanévre. A Túrkevén tartott országos református tanévnyitón emellett pedagógusokat tüntettek ki és iskolakezdési támogatást is átadtak.

Református köznevelési körkép 2016/17

2016. augusztus 29., címkék: tanévnyitó, túrkeve

Az előző tanévhez képest három óvodával, egy általános iskolával és egy alapfokú művészeti iskolával gyarapodott a református köznevelési intézményhálózat. Erről Papp Kornél, a Zsinati Oktatási Iroda vezetője számolt be az augusztus 27-i túrkevei országos református tanévnyitón.

Fotók, kisiskolások, ökológiai lábnyomok

2012. január 12., címkék: teremtésvédelem, református oktatás, túrkeve

Tavaly év végén rendezték meg a Túrkevei Református Egyházközség „Zöldülő lábnyomok” című európai uniós projektjének keretében az általános iskolai fotópályázat díjkiosztóját.

Jubileumi tanévnyitó Túrkevén

2011. július 26., címkék: tanévnyitó, kiállítás, túrkeve

A Túrkevei Református Egyházközségben augusztus folyamán két jeles eseményre kerül sor. Képzőművészeti kiállítás nyílik, majd jubileumi tanévnyitó istentisztelettel veszi kezdetét a helyi református iskolában a tanév.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.