A megtalált Szentföld

2014. március 20., címkék: zarándokút, reformátusok lapja, szentföld

Harminchárom protestáns lelkipásztor, hitoktató, presbiter és egyházi alkalmazott küzdötte föl magát – szigorú átvizsgálás után – január 30-án az izraeli repülőjáratra. Ahányan, annyiféle gondolattal és elképzeléssel, előképzettséggel és ismerettel, óhajjal és félelemmel indultunk útnak. A Szentföldön talált valóság mégis mindnyájunkat meglepett, és Jézusról is, magunkról is újat, fontosat tanulhattunk. Csak nyitott szív kellett hozzá, a többi ott várt és vár minket. 

Életre kelt a Biblia

2014. március 20., címkék: reformátusok lapja, zarándokút, szentföld

A protestáns lelkipásztorok számára szervezett izraeli zarándokút evangélikus lelki vezetőjét, Kézdy Péter piliscsabai lelkészt élményeiről és csoportvezetői feladatáról kérdeztük.

Az Ökumenikus Tanulmányi Központ zarándokutat szervez

2011. április 14., címkék: ökumené, szentföld, ökumenikus tanulmányi központ, ökumene, Ökumené

A Szentföldre induló Krisztus nyomába szegődő csoportba még lehet jelentkezni. A zarándokút szeptember 7-től 15-ig tart.

Történelmi megállapodás a bethlehemi bazilika felújításáról

2010. szeptember 07., címkék: betlehem, vatikán, Vatikán, Ökumené, ökumené, szentföld

A palesztin hatóságok, valamint az Ortodox Egyház, a Római Katolikus Egyház és az Örmény Apostoli Egyház Jeruzsálemben megállapodást írtak alá a betlehemi Krisztus Születése bazilika felújításáról.

Nyugat közömbös a közel-keleti keresztyénellenesség láttán

2010. március 25., címkék: Ökumené, adománygyűjtés, szentföld, ökumené

A szentföldi és a közel-keleti keresztényeknek súlyos diszkriminációt kell elszenvedniük, amelyre a Nyugat közömbösséggel tekint – emelte ki a Vatikáni Rádiónak adott interjújában Leonardo Sandri bíboros, a Keleti Egyházak Kongregációjának prefektusa.

Izrael: ismét megnehezített húsvét lesz?

2010. március 25., címkék: ortodox egyházak, Ökumené, ökumené, húsvét, sír templom, szentföld

Izraelben minden évben gördítenek a hatóságok valamilyen akadályt az ünneplés útjába. Csak húsvétkor lehet meglátogatni a jeruzsálemi Sír-templomot, ami ellen főként az ortodoxok tiltakoznak.

Nyitogatja Isten a szívünket – Szentföldi utazás

2010. március 01., címkék: Háttér, szentföld, parókia portál

A Parókia portál áprilisban csoportot indít Izraelbe, a bibliai Szentföldre. A program során szeretnének mindent megmutatni, ami hét napba beleférhet: Jeruzsálemtől, Betlehemen át Tel-Aviv Jaffáig.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.