Kelet-Európa keresztyén hangja Európa jövőjéről

2017. november 26., címkék: konzultáció, európai protestáns egyházak közössége (geke/cpce), európai egyházak konferenciája (cec), prága

Európa jövőjéről és a kelet-közép európai egyházak kihívásairól kezdeményezett konzultációt Prágában két európai ökumenikus szervezet november 30-án és december 1-jén. Az egyeztetésen a CEC és a GEKE főtitkára is részt vesz.

A misszió új formái Csehországban

2016. május 31., címkék: prága, holland protestáns egyház, cseh testvérek

Május 24-26. között került sor Prágában a háromoldalú partnerség záró találkozójára, amely során a Magyarországi Református Egyház a Holland Protestáns Egyházzal (PKN) és Cseh Testvérekkel közösen keresték az egyház missziói szolgálatának új formáit a szekularizált környezetben.

Husz János és a csehországi reformáció

2015. július 10., címkék: husz jános, cseh testvérek, prága

A protestáns világ 2017-ben készül megünnepelni a reformáció ötszáz éves évfordulóját, de nem mindenütt Luther Márton fellépésétől számítják az egyház megújulását. Július első hétvégéjén Prágában, a hatszáz éve mártírhalált halt (elő)reformáror tiszteletére rendezett Husz-ünnepségeken jártunk. Prágai útinaplónk második része.

Roma Network Prágában

2013. február 22., címkék: prága, romamisszió

A Roma Network elnevezésű kétnapos konferenciát február 14-én és 15-én rendezték meg. Az erről szóló beszámolót, a konferencián a Magyarországi Református Egyház cigánymissziójának képviseletében részt vevő, Balogh Róbert és Sztojka Szabina tollából olvashatják.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.