Isten szeme előtt

2017. november 29., címkék: nyíregyháza, reformáció500, Fekete Károly, tiszántúl, hirdesd az igét, fekete károly

„Krisztusban olyan kegyelmet kaptunk, ami megtaníthat minket bizalomból cselekedni" – mondta Fekete Károly tiszántúli püspök a Hirdesd az Igét! programsorozat zárórendezvényén, november 18-án a nyíregyházi Continental Arénában.

Valódi életközösségben

2017. november 15., címkék: gaál sándor, nyíregyháza

Nemcsak anyagilag, lelkileg is sokat jelentett a nyíregyháza-örökösföldi közösségnek, hogy templomépítésükért összefogott az egész Magyarországi Református Egyház. A templom alapkőletétele után még idén elkezdik az építkezést. Magyarország északkeleti táján a fizikai építkezésen túl a kapcsolatok erősítése is fontos, ezért találkoznak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén működő három református egyházmegye tagjai. A részletekről Gaál Sándort, a Nyírségi Református Egyházmegye esperesét kérdeztük.

Körlevél az október végi perselyadományokról

2017. október 19., címkék: adománygyűjtés, körlevél, perselypénz, nyíregyháza

A Magyarországi Református Egyház Zsinata elnökségének körlevele valamennyi magyarországi református gyülekezet és intézmény részére.

Vállalták, hogy szülők lesznek

2017. október 17., címkék: riport, perselypénz, nyíregyháza

Nem az örökösföldi az első református közösség, melynek létrejötténél bábáskodik a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség, hála a szabolcs-szatmár-bereg megyei emberek nyitott lelkületének. A lakótelepi városrészbe megálmodott református templom felépülését mi is támogathatjuk október 29-iki perselyadományainkkal.

Új templom épül Nyíregyházán

2017. október 17., címkék: perselypénz, videó, nyíregyháza, adománygyűjtés, video

A lakótelepi városrészbe megálmodott református templom felépülését mi is támogathatjuk október 29-iki perselyadományainkkal. Videó.

Kántorképző tanfolyam Nyíregyházán

2013. augusztus 29., címkék: nyíregyháza, kántorképzés, egyházzene

A Nyírségi Református Egyházmegye évközi Kántortovábbképző Tanfolyama 2013. szeptemberében immár negyedik tanévét kezdi.

Zenés est a Magdaléneumban

2011. október 14., címkék: hangverseny, nyíregyháza, misszió

A nyíregyházi Magdaléneumban csak lány gondozottak élnek. Nagy örömet szerzett a református fogyatékosotthon munkatársainak és lakóinak, amikor Nagy Sándor és Vágó Bernadett énekesek ellátogattak hozzájuk, s egy megható délutánt varázsoltak a sérülteknek. Az intézmény egyik munkatársának beszámolóját olvashatják.

Gyűjtés a háromgyerekes anyukának

2011. augusztus 24., címkék: nyíregyháza, adománygyűjtés, Hírek, szeretetszolgálat (mrsz)

Hármas ikreknek adott életet Nyíregyházán egy kárpátaljai magyar nő. A Magyar Református Szeretetszolgálat segíti a családot, vállalta a hatfős család hazaszállítását, magánszemélyek felajánlásait is várja.

Idén is lesz Nemzetközi Ökumenikus Szabadegyetem

2011. július 21., címkék: nyíregyháza, európai protestáns szabadegyetem

Július 25. és 31. között rendezik meg huszonkettedik alkalommal a Nemzetközi Ökumenikus Szabadegyetemet. Nyíregyházán, a Luther Márton Kollégiumban. A felekezetközi, intediszciplináris és készségfejlesztő konferencián lesznek teológiai előadások, fórumbeszélgetések, zenei rendezvények.

Hetven éves a Magdaléneum

2011. július 15., címkék: otthon, nyíregyháza, jubileum, szeretetszolgálat (mrsz), fogyatékkal élők

Június végén egy héten át tartó rendezvénysorozattal ünnepelte fennállásának hetvenedik évfordulóját Nyíregyházán a Magdaléneum Fogyatékosok Református Ápoló, Gondozó Otthona.

Ötéves a Kálvineum Idősek Otthona

2010. október 13., címkék: jubileum, nyíregyháza, idősgondozás

A Kálvineum Idősek Otthona fennállásának ötödik évfordulóját ünnepli a Nyíregyháza-Városi Református Gyülekezet.

Nemzetünk erősödésében és társadalmunk gyógyulásában segít a Kontrasztkiállítás

2010. szeptember 16., címkék: nyíregyháza, kontrasztkiállítás, Háttér, Egyszázalék 2011

Kisvárda és Debrecen után Nyíregyházán is megnyílt a református egyház és a rendőrség közös ifjúság- és családmentő tárlata, amelyen multimédiás eszközökkel mutatják be a fiatalokat érintő problémákat: a kábítószer, az abortusz, a családon belüli erőszak, az öngyilkosság, a válások és a globális pénzhatalom kérdéseit.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.