Istentisztelet és ima a tűzkárosultakért

2019. január 30., szerda, Budapest

A szerdai kollégiumtűz okozta veszteségekre reagálva tartja következő istentiszteletét a budapesti EGYRE Egyetemi Református Misszió. Az alkalmat élőben közvetítjük a reformatus.hu Facebook-oldalán.

A budapesti Ráday Kollégiumban szerdán este csaptak fel a lángok, és bár a diákoknak sikerült elhagyniuk az épületet, azonban egy veszprémi férfi – a kollégiumban elszállásolt 47 éves vendég – elhunyt. A több egyházkerületi intézménynek is otthont adó háromemeletes épület 2. és 3. szintje szinte teljesen kiégett, sok hallgatónak odavesztek a személyes tárgyai.

Az imaalkalom szervezőinek célja, hogy közösen megálljunk Isten igéje előtt, s kérjük Őt a veszteségeinkben is: legyen támaszunk, vigasztalónk, s együtt könyörögjünk a tűzesetben elhunyt családjáért.

Igét hirdet: Bedekovics Péter egyetemi lelkész. Kérnek mindenkit, hozzon egy mécsest magával az istentiszteletre. Az alkalmon befolyó adományokat a gyászoló családnak ajánlják fel.

Időpont: 2019. január 30., szerda, 19:01–21:01
Helyszín: EGYRE Egyetemi Református Misszió Budapest, 1117, Magyar tudósok körútja 3.

Részletek: az alkalom Facebook-eseménye

Fotó: Kalocsai Richárd

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.