Emlékkő-avatás a Baross téri gyülekezetben

2015. május 31., vasárnap, Budapest

2015. május 31-én 16 órakor emlékkövet avatnak a Budapest-Baross téri gyülekezet egykori fatemploma helyén.

A Budapest–Baross téri Református Egyházközség harminchárom évig egy acélvázas hordozható barakképületet használta templomként, amelyet a Dózsa György út és a Thököly út sarkán állítottak fel, ahol templomépítést terveztek. 1966-os budapesti Atlétikai Európa-bajnokság miatt lebontották az ideiglenes épületet, a gyülekezet pedig a közeli Zsinati Székházba költözött.

2015. május 31-én 16 órakor emlékkövet avatnak az egykori fatemplom helyén. Az alkalmon Igét hirdet Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke.

Az Emlékkő a Reiner Frigyes parkban kialakított Emlékhelyen került felállításra (Bp. XIV. ker Dózsa Gy. út – Istvánmezei út sarok). Az alkalom szeretetvendégséggel zárul, melyre a 1146 Budapest, Szabó József u. 16. szám alatt kerül sor.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.